Thursday, November 22, 2012

sem 3 selesai

Assalammualaikum..
Sem 3 is complete huh seriously I feel like a dream hope my result will be better than last year!!i so happy today!! u not why todoy is the last day I’m here coz tomorrow I will go back to my sweet home than ready for LI  eyuwww bajet2.bajet cakap orang putih haha still can’t sleep alamaklum la esok dah nak balik kan..

Banyak barang nak kena bawak balik nasib baik dah bawak balik setengah kalau tak hadeh mampuih la aku nak kena husung beg banyak2..budak kelas ramai dah balik rasanya termasuk siti..aku ana, N mira balik esok,chu balik jumaat..tapi hang out sama2 dulu esok..maksud nya chu ikut ke kuantan kuar sama2 pastu chu balik poly balik hai kesian dy balik sowng2 walid jauh nak teman kan ye dak heheh tapi xpe kan chu, nanti mak ko datang ambik kan jangan sedih2 hahah J… Wan ang ami emm entah! ami,  kata nya balik lambat agy bila tu entah la wan err abah dia ambik kut entah apa2 mesti akn balik jugak kan :D 

Hem pas ni LI 5 bulan tak jumpa mesti nanti banyak perubah mana la tahu chu pakai kasut tumit tinggi ke make up tebat2 haha ana slim dari siti ke jangan marah just bergurau tolong la 5bulan bukan 5 tahun,mira hasi  jangn cita la kami satu rumah nanti see u mira >_< huhuhu..

rumusan sem ni rasa macam kejap ja masa berlalu emm banyak jugak la yang menarik terutama masa dekat kuantan semua dah rabak tapi ok la best.. banyak kenangan dengan vavi2 kat sana haha..sem ni bnyak dengan siti,ana dan chu... sem depan aku bnyak ngn mira + yan herr tak tahu la dia cam na boleh masuk kut lau tak errrr buat bodoh je la

Ok lah dah kepada kawan yang saya sayangi selamat bercuti ye semoga bahagia disamping insan yang tersayang jaga diri baik2 tau

FROM budak comel J

Sunday, November 4, 2012

Rintihan seorang teman

assalammualaikum..

aku pergi tempat dia sebab janji nak hang out sama2,aku duduk sementara nak tunggu dia siap,main la lappy   dia masa tu dy tngah buka blog dia,aku pun clik la kat situ that terbaca "sikit je" rintihan or isi hati dia time tu aku pun cam sentap tak nak bace sampai abis kang dia perasan plak aku pun tutup buka benda lain...

pastu kitaorang kuar pergi makan,bila dah kuar aku dah xingat pasal isi hati dia tadi,bila aku balik rumah baru aku teringat dan tergerak hati nak baca apa yang selanjutnya,seriuss aku ingat dia dah ada jalan penyelesaian tapi bila dah baca semuanya sebenarnya sebaliknya,kesian kat dia ee kenapa la aku tak perasan time kami kuar tadi..

 kenapa tak bagi tau kitaorang kan ada,..mungkin dia malu is ok tapi sebagai member aku rasa cam wei stupid nye ko member ad problem pun ko tak perasan..tapi masa kita orang kuar aku rasa cam pelik je macam "eh asal dia buat tu,xbuat yang ni"pas tu aku tak de la fikir banyak aku biar je emm

tapi dear is ok kalau tak nak bagi tahu kami hope ko dapat selesai kan nye dengan baik dan tabah mengahadapi setiap dugaan yang allah bagi..ada hikmah bagi setiap kejadian...

dan the moral of the story is kalau kita rasa kita ada masalah,orang lain ada lagi besar masalahnya dan kalau kita rasa kita susah ada orang lain yang lagi susah dari kita..so bersyukurlah dengan masalah yang xseberapa dan kesusahan yang ad tu...semua tu mengajar kita untuk jadi yang lebih baik ^_^

Saturday, November 3, 2012

beza antara permata dan kaca

Assalammualaikum


Hari ini aku belajar satu benda ni tentang perbezaan atara PERMATA dengan KACA well ni tak dak kena mengena dengan sain or yang sewaktu dengan nya,selalu nya bila kita salah buat pilihan mesti orang akan kata “wei ko memang tak reti nak bezakan ke yang mana permata dan yang mana satu kaca ke” why??

 that mean yang salah tu sebab pilih kaca la kan,serius aku tak faham kenapa perlu pilih permata!! yaaa may be sebab permata tu cantik dan mahal,oupsss bukan "may be" dah memang pun semua orang nak right kalau bagi kat aku free pun aku ambik tapi setakat mahal je buat apa? dan setakat jadi perhiasan kat rumah je buat ap? Beli mahal-mahal just jadi perhiasan sampai waktunya benda yang cantik dan selalu dipuji akan rosak jugak lama mana sangat nak bertahan kan..orang tak kan pilih KACA sebab pada diaorang kaca is nthing why??.. sebab tak cantik?? Sebab dia tak mahal macam permata?? perlu ka ambil kisah semua tu,kita lebih penting kan luaran daripada kegunaan..kalau tak nak sangat pilih kaca,haa tingkap,cawan ,cermin dan sewaktu dengan nya kat rumah ko tu buat la guna permata kata nak yang cantik,comel,mahal 
(tngan di bahu mata keats) herrr  pastu tunggu la esok mesti lesap..(nak sangat kan)





Ok mungkin orang kata kaca tu boleh menyakit kan kita contoh boleh buat kita terluka,hello guy... kalau kita berhati ia tak kan jadi tapi tu la kalau kita dah berhati-hati orang lain yang jadi penyebabnya tu err lain kira lah dah takdirkan terima je la ALLAH tak kan buat sesuatu tanpa sebab kan..
Sama la jugak macam kita,that mean aku la kan errr suka menilai sesuatu daripada luaran bila dah macam ni baru tahu yang indah tak semestinya baik dan yang kita anggap buruk+huduh gila tak semestinya jahat or tak berguna langsung..kadang2 yang kita kata buruk tu lah yang paling penting dan kita perlukan sebenarnya..bukan yang cantik tapi “hampra”




So the reason is jangan nak salah kan kaca kalau kita yang tak reti nak memilih,huhu sekali sekala berkias apa salah nya kalau awOk tu masih tak faham maaf kan saya coz saya tak mampu untuk faham kan orang yang memang tak mahu untuk memahami “wah gitu”



out of topic :D --->lebih baik jauh daripada kita dekat,lebih baik tak kenal daripada kenal,macam bulan!! lebih baik kita tengok dari jauh daripada kita tengok dekat2 kita puji dia cantik sangat sebab kita jauh dari dia,tapi tak mungkin pujian tu akan kita beri sekiranya kita dekat dengan dia..sebab dengan hanya satu kekurangan dia boleh merubah banyak pekara >_<       



~~Renung-renung kan dan selamat beramal >_<



Sunday, October 14, 2012

bukan diperbodohkan

    asalammualaikum...  
    
     Kadang aku sendiri pun tak tahu sama ada aku ni terlalu baik atau sebenarnya selalu diperbodoh kan,kalau terasa maap le ye..haiss pelik betol bila kita diam, biar kan je bende tu berlalu,buat bodah je dah benda nk jadi kan nak buat macam mana lagi tapi sebaliknya orang akan kata eee kau ni asal baik sangat cuba… bla bla bla…bukan tak nak cakap tapi tak sampai hati  herrr lagipun wei!! seriously aku tak faham ngn orang macam ni benda dah  jadi lau kau cakap,kau nak marah sampai terkeluar anak tekak pun tak akan berubah apa-apa punya bazir air liur je tahu tak!!baik diam je pandai2 la dia fikir apa yang terbaik untuk diri dia..orang lain tak mampu nak ubah apa2..
           
       Lagi satu kadang-kadang hal kecik pun jadi isu peh apa kejadah nye cuba la cool sikit kalau semua nak tunjuk ego masing-masing aku rasa lingkup dunia ni..apa salah nya mengalah sikit tak mati pun lah..kalau kita buat baik ngn orang tak kan orang nak hentam kita tiba-tiba plak kan…dah tu kalau kita mengalah tak kan dia bangan sangat tak hargai apa yang kita buat..kalau tak time tu may be next time dia balas balik apa yang kita buat kat dia..bukan nak mintak balasan tapi itu memang penting pun dalam hidup bermsyarakat kita tak boleh penting kan diri tapi dalam sesetengah situasi yang berbeza penting kan diri tu perlu jugak la kan haha…tapi kena bertempat la kan jangan semua kau nak redah heerrr senak la cam tu bro…

       Well cara aku senang je kau tak kacau aku,kau tak semak kan otak aku kau boleh buat apa yang kau suka is up to u I never care about u..tapi kalau menyemak kan otak aku memang minta kena fuck la kan…




renung-renung kan dan selamat beramal :)
gambar hiasan je^^



Tuesday, September 11, 2012

derma darah :)

Asalammualaikum,

Alhamdulillah hari ni aku Berjaya derma darah huhu bukan nak buat best ka or nk show off yang aku buat baik ka ap kan tapi bangga la sebab aku nak buat n sejak kat plkn lagi tapi biasa la takut gila mau tak nya dengan jarum lagi pastu nak tngok sendri darah tu mengalir keluar dari tubuh aku dengan sengajanya uuuik memang amat berat bagi aku… selalu bila ada kempen derma darah ja mesti ada ja yang menghalang untuk aku derma contah nya macam ehem2 huhu lau kat plkn aku xcukup umur lgi…so xbt la.

Semalam bila pengunguman derma darah tiba2 terfikir nak buat tapi time tu gak aku ketaq, tu xbuat lagi lau dah buat lain plak citakan…huhu 

sebelum derma 1st kena cek berat kena lbih 45 kg..aku xyah cek pon tau dh mesti lpas nya huhu pastu cek tekanan darah laju ja tkanan darah aku sampai 130 la heheh gemuruh la katakan..seterusnya kena cek jenis darah plak ni yang lemah ni

-remove- 
 sabar menanti

-remove-
akak kita takut la :(

jenis darah aku B

dah cool ;)

-remove-
n darah aku errr..

huh dah lepas dah rasa lega ja..ni kali pertama dan mungkin kali terakhir huhu..tapi mana tau pas2 ni ada keberanian untuk menderma lagi kan mana nak tau hati manusia kan selalu berubah2...sebenarnya derma darah n ok ja cuma perlukan keberanian ja...bagi orang cam aku memang susah cikit la kan coz aku takut...
sebelum derma tu call mak aku sat call abh pastu call mak balik ...memang takut gila la tapi nasib baik mak bagi kata2 yang membangunkan semangat aku ada la ckit kekuatan tu kan...

so takdak yang paling parah bg seseorang selain daripada kehilangan akal...derma darah pun ok wat xparah mana pu huhu ok sampai sini ja baibai... :)




Friday, September 7, 2012

taj mahal

asalammualaikum...
masa boring2 duk kat bilik tu dah tak tahu nak buat apa rajin2 kan kaki ni bertandang ke bilik membe padahal kerja melambak tak siap..kuis is tak jawap lagi,vedio tamadun,presentaion tamadun errr pening aku bila fikirkan balik...
masa kat bilik membe tengah sibuk mencari maklumat tetang vedio untuk tamadun islam terbaca pulak satu artikal tetang taj mahal..aku tahu tapi tak pernah pulak nak cari lebih mendalam tetang sejarah taj mahal tu..tiba2 hari ni rajin pulak nak baca kan..memang orang selalau kait kan taj mahal dengan kisah cinta konon nya "true love" la kan...taj mahal dibina 500 tahun lepas (lbih kurang kira halal la ek) xdak la lama mna pun
macam mana taj mahal ni boleh terbina jom kita baca ni just untuk pengetahuan ja.
 Pada tahun itu 1631, Shah Jahan, telah menjadi maharaja agung bagi dinasti Mughal tapi pastu beliau telah dilanda kesedihan apabila isteri ketiganya, Mumtaz Mahal, meninggal dunia semasa melahirkan anak keempat belas mereka . Nama sebenar Mumtaz mahal ialah Arjumand Banu Begum tapi lebih digelar dan dikenali sebagai Mumtaz Mahal . Beliau lahir di Agra pada tahun 1593M dan berkahwin dengan Shah Jahan pada tahun 1612. Kemudian meninggal dunia pada 1631M di Burhanpur, Deccan. Pada ketika itu Shah Jahan dalam proses untuk memperluaskan tanah jajahannya

   Pembinaan Taj Mahal bermula pada tahun 1632,  setahun selepas kematian isterinya. Pengarang istana menggambarkan cerita cinta yang secara tradisi dianggap inspirasi kepada Taj Mahal mengenai kesedihan Shah Jahan . Terdapat juga pandangan dan cerita yang menyatakan bahawa sebelum isteri Shah Jahan meninggal dunia, beliau telah berpesan agar tidak berkahwin lagi dan membuat permintaan agar dibina sebuah istana mahligai yang cantik dan hebat yang tiada tandingan di dunia. Permintaan itu telah ditunaikan oleh baginda. Maka lahirlah Taj Mahal..

   Mausoleum utama disiapkan pada tahun 1648 dan bangunan sekeliling dan taman disiapkan lima tahun berikutnya. Senibina Taj Mahal ini mengambil masa selama 22 tahun untuk disiapkan iaitu sekitar tahun 1631 hingga 1653. Maharaja Shah Jahan sendiri turut menggambarkan Taj Mahal dalam puisi beliau. Taj Mahal ini juga telah dicadangkan oleh Ustaz Isa dari Turki yang menjadi penyelia bagi Taj Mahal. Akhirnya lahirlah sebuah senibina yang sangat cantik dan berjaya menarik perhatian umum termasuk lah aku huhuhu

   Tau tak sebenarnaya, senibina Taj Mahal sebenarnya dikatakan mempunyai dua kisah romantis dalam pembentukannya. Kisahnya bermula apabila terdapatnya seorang arkitek yang berasal dari Turki (ada kalanya dikatakan dari Parsi) bekerja dengan Maharaja Shah Jahan. Beliau menjadi arkitek, pengukir, pemahat dan pencipta seni yang mahir. Beliau telah memahat Mahligai Diraja bagi permaisuri Mumtaz Mahal semasa hidupnya. Kecantikan seniukir beliau telah menambat hati Naseem (gadis keluarga diraja Moghul). Walaubagaimanapun, terdapat seorang pegawai istana yang menyintai Naseem. Tetapi Naseem ingin berkahwin dengan Ustaz Isa dan telah menyatakan hasratnya kepada Mumtaz Mahal. Keluarga istana tidak membantah permintaan Naseem dan beliau telah berkahwin dengan Ustaz Isa. Ustaz Isa telah mencipta satu model istana dari tanah liat untuk melambangkan keluhuran cintanya kepada Naseem.

  Namun, pada tahun 1631, Mumtaz Mahal telah mangkat. Shah Jahan telah mengisytiharkan bahawa baginda ingin menciptakan sebuah istana kepada isterinya dan memberi peluang kepada arkitek-arkitek dalam dan luar negara untuk menunjukkan model-model bangunan yang indah kepada baginda. Walaubagaimanapun, semua model itu tidak mendapat perhatian Shah Jahan. Ketika Shah Jahan pergi ke rumah Ustaz Isa untuk meminta pandangan Ustaz Isa, baginda telah ternampak model istana yang begitu indah hasil ciptaan Ustaz Isa buat Naseem. Shah Jahan sangat berkenan dan menjadikan model itu sebagai bangunan untuk Mumtaz Mahal. Justeru, Ustaz Isa telah terpilih dan beliau begitu bangga bahawa keluhuran cintanya kepada isterinya, Naseem juga dapat disemadikan di Taj Mahal

   perrr lau nak letak panjang lagi dari pada mula sampai akhir taj mahal ni nak disiap kan haiss macam ada..dibina dengan emas, permata, jet lagi nilam dan bnyak lagi arr yang aku tak pernah dengar pun ada...berpuluh jenis batu digunakan..per memang gah gila la kan..tapi yang best nya taj mahal dibina untuk insan yang bernama isteri bukan awek or gf ye "ISTERI"wanita ni tak kuat tapi pengaruh dia lelaki yang paling gagah lam dunia pun kalah huhu..

  emm tapi katanya shah jahan ni kejam dia jatuhkan hukuman pancung keatas  arkitek2 yg membina taj mahal..pastu tukang2 yang buat tu plak dipotong tangan,...sebab nya dia xmau ada taj mahal yang kedua yang lagi gah dari taj mahal tu...tapi tu tak pasti sampai sekarang... 

untung la kan lau aku dapat suami cam tu huhu dalam mimpi pun belum tentu dapat tapi tak kisah la tak perlu nak gah2 sangat kut..asalkan bahagia :)..semua tu tak kan kemana pun kan..orang cakap yang biasa tu la yang istimewa..dan yang istimewa tu tak semestinya berharga...nilai tu tak tepi ja la yang penting keiklasan hati.. :) 

k lah sampai sini ja ek apa yang aku merepek dari tadi pun xtau... :) babai

Saturday, August 18, 2012

dh lupa ap boleh buat

asalammualaikum...

macam n baru kita tahu owang tu ingat kat kita atau tidak..owng yg aku kenal xsampai setahun lbih pun ingat birthday ak..tapi kamu lima thun kita kenal haiyaa emmm...kesiakan xpe la xperlu nak sedih sangat siapalah aku untuk diingati,aku ni ibarat kertas putih diwarnakan dengan putih..ada xdak sama saja kan...tapi kalau pandang betul2 putih tu pun ad penting nya xmacam aku di mata korang kan...btw is ok la...xyah nk sedih2 mybe dia bnyak benda nk ingt lagi penting dari aku... :)

hari ni 18/7/1993 bukan  hari lahir ak lah lah fb tu sja ja...yg fren xknal tu xpa lah yg kenal pon wish jgak huhu hampeh!! birthday ak dah pun berlalu...17/8/1993 huhu ap2 pun thank Q for wish ^_^

Wednesday, August 15, 2012

terima kasih :)

aku berbisik ketika sepi,aku menangis ketika sedih..kini aku gembira ketika kita bersama dan aku berharap aku tidak akan  menangis  ketika kita berpisah..."perrr"

hari ni hujan lebat sangat petir guruh selih berganti macam nak luruh jantung dibuat nya...hari juga buat aku tersenyum sebab "kawan2" sambut bday aku mmg awal sikit sebab esok aku dah nak balik "CUTI RAYA"...tapi serius masa sekolah dulu tak da pun cam ni..aku yang jemput kawan2 datang rumah dan mak yang beli semua benda tapi bila kat sini aku dapat banayk pengalaman yang baru :) ... 


wan , ana ,chu N siti terima kasih banyak2 korang adalah memory terindah buat aku sepanjang aku kat sini..ni kali kedua aku sambut kat sini BEST sangat...wahhh intan dah besar arr (heheh mmg besar pon) bak kata siti ini angka satu yang terakhir pastu n dah xdak satu dah....kira bernasib baik arr chu xmngeluarkan cadangan2 yang agak syereng macam tahun lepas...




sory :( aku main-main ja petang tadi selalu nya ampa tak percaya kali lain plak...cuak aku tngok wan ngn ana nak naik berlari2 aku p kat ana, kata nak makan sama2 .masa trun tu ana kata sejam dy tunggu rasa bersalah plak ingat mira N chu ada sekali rupa nya xda pun aku ajak aku plak xnak trun ,time tu cam sedih gak la kan....haisss xpernah tengok ana marah lagi lau marah macam mana la agak nya...wan plak errr lagi tak tau tapi macam menakutkan ja "wan majuk ngn ayu" ..ana wan chu jngan marah ekk :/ ..last2 chu datang jugak :) ...sory sangat2.... "sayang ampa"

terima kasih kerana menerangi kegelapan hidup ini,terima kasih kerana menceriakan suasana hidup ini,dan terima kasih kerana sudi menjadi sahabatku!!

Sunday, August 12, 2012

nak ke tak nak!!

asalammualaikum



sekali kita mula langkahan mustahil bagi kita untuk patah balik..mungkin boleh untuk berpatah balik tetapi terlalu banyak risiko yang harus kita tanggung...dan aku seorang takut untuk melangkah dan juga tidak sanggup untuk ambik risiko tu..teruk kan

kalau lah hidup ni semudah yang disangka tak la jadi macam n kan..tapi kalau hidup ni jadi begitu mudah tanpa ada sebarang dugaan baik jangan teruskan kehidupan sebab ia macam takdak makna..dugaan, mahu pun ujian datang sebagai satu pengajaran,pengajaran untuk kita terus cekal dalam menghadainya dan simpannya sebagai kenangan..kenangan tu la yang kadang-kadang buat kita tersenyum..kenangan itu juga kadang-kadang buat kita menangis...

kekecewaan tak datang selalu dia hadir apabila kita cuai bukan apa cuma nak uji kita supaya lebih berhati-hati..insyaallah disebalik kekecewaan ada kegembiraan yang bakal mengubat kekecewaan yang lalu cuma bergantung pada kita untuk mendapatkannya..

tapi kalau kita terlalu gembira jangan ingat ia akan beterusan,kerana kesedihan hanya menanti masa untuk dia hadir melengkapi dan mewarnai kehidupan kita...jadi "nak ke taknak", " bersedia atau tidak" kita harus  menerima kedatangannya kita tak mampu untuk menghalangnya,kita cuma mampu berusaha untuk menghadapinya...

~~kadang2 kita perlu menangis agar kita tahu bertapa bernilainya air mata n.
~~kadang2 kita kita perlu ketawa agar tahu hidup ni bukan hanya untuk bersedih
~~dan kita perlu tahu yang hidup ni menarik walaupun bnyak dugaan yang datang~~

Friday, July 27, 2012

jika aku????


kini aku mula sedar yang aku bukan nya gula untuk menjadi pemanis di ketika tawar

aku bukan nya serbuk perasa yng menjadi penyedap makan

aku bukannya cholat yang menjadi kegemaran ramai

aku bukan gula-gula yang menjadi penawar hati si anak kecil

aku bukan ais cream yang menjadi pennyejuk ketika panas...

....................

aku tidak sepenting matahari yang bersianar memberi cahaya  menerangi bumi ini.. 

aku tidak seindah bulan yang sering menjadi pujaan ramai...

aku tidak sesetia bintang2 yang sering menemani manusia ketika malam menjelang...

aku tidak setabah air sungai...yang terus mengalir memberi kehidupan kepada manusia...

aku tidak secantik bunga yang mampu menawan hati semua insan...

..................

jika aku adalah gula,aku akan terus hilang dikala aku menjadi pemanis......

jika aku perasa aku juga akan hilanh dikala aku digunakan......

jika aku cholat,aku akan cair dan hilang bersama rasa....

jika aku gula-gula,aku bisa menjdi perosak kpd si anak kecil......

jika aku ini ice crem pasti nya tdak akn kekal lama cair itu pasti...
..............

jikA aku matahari aku juga akan tengelam bila malam menjelang....

jika aku adalah bulan aku juga tidak akan bila malam beganti...

jika akau bintang setia akan pudar apabila awan hitam menyelubungi malam...

jika aku air,aku tidak mampu bersatu dengan laut.........

jika aku bunga,satu hari aku akan layu dan jatuh menyembah bumi..

......................

tidak kira siapa aku sekalipun aku pasti mempunyai kekurangan..untuk menjadi sempurnah aku harus saling lengkap melengkapi... 

 (งˆ▽ˆ)ง(งˆ▽ˆ)ง(งˆ▽ˆ)ง(งˆ▽ˆ)ง(งˆ▽ˆ)ง(งˆ▽ˆ)ง(งˆ▽ˆ)ง(งˆ▽ˆ)ง(งˆ▽ˆ)ง(งˆ▽ˆ)ง(งˆ▽ˆ)ง

kita tidak perlu untuk jadi orang lain dan tidak perlu takut akan dengan  bayang sendiri kerana setiap yang dicpta oleh ALLAH pasti ada kelebihan yang tersendri…Cuma bagaimana untuk kita cungkil kelebihan kita ia terpulang kepada kita…

Sunday, July 22, 2012

1dy puasa

asalammualaikum...





puasa 1st  tahun n haiyaa sngat mnyayat hati..uu buat cam terok........aku mmg suka buat knangan pun at PMS n haiss  sabaq ya la..sebelum nk puasa hari sabtu 21/7/2012 amboii bukan main excited nk posa,ajak ana chu siti p shur..ana N chu tau dah mmg mls nk trun...konon nya nk p shur ngn siti arr... jga2 perrr dah pgi sedih betul haisss sahur dlam mimpi ya la...

pas tu petang pulak kuar bandar ngn chU N wan..konon nya nk beli juadah kat bazar luar..xnk bli kat cafe poly..sekali nah ambikk ramai gila, nk jalan pun susah..time aku ngn chu nak beli makan nah ambiikk hujan turun membasahi bumi huh betul2 mnguji keimanan... mmg best gila habis lecun, Wan awai2 agy dh bli so dy jln dulu...
hari pun dah lwat mau xmau kena redah gak la hujan gerimis mengundang tu kan...

elok dah naik bas dengan basar dan lagi  menyejukkan tu...dy xmo jln plak dah...time tu dah kul 7 lbih..alaaa tension betul haiss yg sejuk2 tapi tiba2 bertukaq panass plak..mmg la kami suka buka posa ramai2 tapi bukan dalam bas pakcik oitt...

akhir nya kami berbuka kat cafe alhamdulillah selesai ibadah puasa kami untuk hari yang pertama..terima kasih noh pakcik atar kami balik poly..hehehe siann siti air dy lambat....xsempat nk felling xleh berbuka ngn family.....

:P huhuhu


semoga hari2 yang seterusnya berjalan ngn baikk :) solat lu jom 

Saturday, July 21, 2012

dah rammadhan ^_^

asalammualaikum,



Ramadhan di rindui dan di nanti,
Peluang emas tingkatkan diri,Saat terbaik bersihkan hati,Raih Taqwa, Jannah menanti..k acecece... duk xduk rammadhan kmbali lgi bulan suci bulan yang pnuh keberkatan..semoga rammadhan kali n lbih baik dari sebelum ni...


sayu ja malam sunyi sepi aku hanya dengr bunyi kipas berpusing kdang ada jgak suara2 student...tp kebanyakan student balik sambut puasa at rumah la kan.... hari pertama nak puasa.. xdak sapa2 cuma ada kawan n thun ke-2 aku puasa sowng...owng lain bleh ja sahur ngn famly nk buat cam na dah jauh...

haiss kan best sahur mak yang kejut kan dan  bukannya  alam fon..lau kat umah aikk liat ja aku nk bangun semua mak yang buat kan..pas makan nak tido kena merepek ngn abah..haiii terpaksa berjaga anak dara ap la aku n kan,..tapi kat sini kena bangun sendiri kalau xbangun berlapar la jawapnya aku dan xdak powng nak merepek at aku... :(

teringin nak macam dulu pas berbuka ja siap2 nk p terawih ngn adik aku..jalan kaki ja,jangan harap abah nak bagi nek motor...mimpi pon blum tentu boleh...terkedek2 la kitowng n berjalan prgi masjid ish3 ksian2..pergi plak buat 8 ja xabis pun pas tu main ja lbih,..tup tup kantoi ngn abah bertalu kena marah...ish sadis btul....

tapi sekarang dah jauh cam ni duduk at kamsis masjid dekat ja liat pulak nk pergi...haiss sabar ja la kan...pengalaman tu yang mendewasakan kita kan..lau aku xbljar kat sini sampai bila2 pun aku xboleh brdikari semua mak N abah yang nk kena tlg...tapiiiiii...hemmmm cam n la :/



♥ Selamat Menyambut Bulan Ramadhan ALMUBARAK  mak abah amy adam N syirah  

k tido jap g nak sahur plak baibai..sebab sedih punya pasai tulisaan pun lain :/


Wednesday, July 11, 2012

konon la...(kawan)

asalammualaikum...


rasa cam terpinggir pon ada tapi cam biasa buat tak tau ja...emmm kita selalu denagr cinta jarak jauh..tapi macam mana kalau persahabatan jarak jauh mesti ahhh lantak p kat dy arr banyak agy duk ada...ada ka kita nk call kawan kita selalu err macam xkan buat nya errr buat membazir ja call awek/pakwek lagi baik...dan bila on9 nak chat ka ngn kawan walaupun kita tau yang kita memang dah xselalu jumpa dy nmpak kat tepi chat box bt dek ja kan...dlm hati ala dah dy x antr chat pon at aku..pas tu lama2 hilang cam tu ja yang dulu nya rapat dah renggang.....

kadang cam terfikir persahabatan tu boleh kekal,serasi,saling memahami apabila kita dekat ngn dy ja ka...pas tu kena kuar bersama,lepak sama2,makan,minum,tidoqq...dan yang sewaktu dengan nya bila dah berjauhan dah xboleh??kalau difikir kan dri segi logy memang semua cam tu nya la..walaupun dah bertahun dy owng kawan..sekali berjauhan dengan secara automatiknya persahabatan jugak menjadi renggang....

abis tu cam na nak cari kawan sejati...xkan 24jm kita nak kawan kita ada ngn kita...cth la dy kna pindah p tmpat lain ka bljar tmpat lain ka kn...abis cam na dulu kata dy la kawan sejati sehidup semati la konon nya...tapi bila dy pindah dy dh xjd kawan sejati dy dah jd kawan lama...kannn lau owng tnya  "kita msti cakap dulu aku baik ngan dy arr" napa xcakap dy kawan baik aku....agak sengal itu err malas nk cakap buat pening kepala ja kan baik cau ja

~jika owng ingat kita,kita pun tak nak lupa kan dy,dan kalau owng tu lupa kan kita,emmm tu jugak la yang dy dapat~xperlu simpan benda yang tidak berguna..kalau nak simpan pun cuma sebagai kenangan yang pernah kita lalui dulu~

Monday, June 25, 2012

along Dah besar O_o

asalamualaikum...




hari ni 25/6/2012 anak saudara aku a.k.a "ank kpd spupu"  aku huhu dy sambung beljar ke kptm..perh macam xcaya hang dah besar kan walaupun mmg boleh nmpak kebesarannya tu hehe gurau je..rasanya baru semalam kita main kejar2 kat kampung!pastu ingat tak yg kami gunting rambut ang, bila nenek tnya hahaha boleh buat xtau,nasib xkantoi...tapi...hari ni ang  dah nk masuk ipt :/ haiss sunyi dahh umah kita pas n..tahun depan syirah plak kemana dan dimana belum tahu lg yang pasti semua akan keluar cepat atau lambat..rasa macam cepat ja masa berlalu kan.hari n akan jadi semalam esok akan jadi hari ni....biasa la masa akan sillih berganti adat la tu..terpulang pada kita macam mana nak corak hari2 kita supaya akan jadi kenangan yang terindah...

nur natasya ameer bt johari

ala pas ni lau nk hang out ngn sapa xbest arr lau 3owng ja xthu nk wat apa sallu hang yang jagi kepala...:( bila p umh along tingl angah n adik ja adeh lau ngn depa nk lepak nk cakap apa..angah xabis2 dngn dy punya no1 haiyaa adik plak game sepanjang masa...buuuu...

tapi lagi kesian at budak ni 

kesian syirah..

pas ni syirah bila aku balik phang along tasya pun dah p dy xdak kawan dah la kawan la ngn angah huhu...
ish...ada agy budak2 ni msti ang rindu gila huhu ang dah xleh gaduh2 ngn depa dah pas ni 


angah N adek

huhu  naiik pening aku tengok ampa gaduh, nak ja aku humban dua2 ekor dalam tasik tapi tobat xlaarat ankat hheheh..angah ngn along sma ja dua2 xmo mngalah hayaii lantak ampa la..adek haiss sendiri mau ingt la ang asik nk kena angkat dy bawak balik ja...sikit2 emmm along niiii pastu merajuk hahah sweet sngat la tu....pas ni dah jauh msti baik nya macam adik aku yekkk bila jauh baru nk baik lau dekat hampeh... huhuhu

~gula hati saya~

ni gambar malam sebelum ang bertolak ke ipoh huhu boleh jadi noh tgh2 malam makn megi tapi ok la kan ngeee...emmm 28/6 n ang xdk kami2 ja la noh!! :/ kesian2 tapi jngn sedih noh t aku pos kat ang dlm fb 6t hehehe... apa2 pun kat tempat owang jaga diri elok2 noh..belajar betul2 jangan nk main ja.. kami kat sini sentiasa mendoakan ang...jangan sedih2 no tasya dah besar kan :p... msti ang rindu aku kan kikiki t raya kita jumpa agy :) ~vas hapening~!!!

                                                 SAYANG KAMU SELALU







Sunday, June 3, 2012

menghitung hari

asalmmualaikum. >_<


tiba2 rndu at budak ni O_o mna dy prg ekk huhu...~~ngeee

 cuti 2 blm duk umah aku krja at tmpat along aku krja pehh terbaikk kut krja mmg senang tpi dri kul 7.45pg smapai kul 7ptg kna brdiri,mau nak tercabut kaki aku..mula2 cam tak mau p dah tapi bila fikir balik nk kena duk umah ja 2bulan err baik aku krja duik pun masyukk huhuhu..

biasa la owng krja baru aku tau cam na kadang2 aku rasa tension gila kalau mesin rosak nak ja aku humban kat luar haiss time tu mula nk bebai,,..dah la krja ngn owng antarabangsa perr 12jam aku jdi bdak baik xcakap lngsung...nak kawan ngn depan uuuu xla aku...hang tnya sepatah aku jawap sepatah...

tiap hri malam bagi aku..ya la kuar pgi2 bula gelap agi,balik pun malam benda yng sama tiap2 hari aku buat haiss boring betul jadi owng dewasa...lgi seronok jadi kanak2..remaja pun xbest gak asik kena fikir tentang belajar ja xabis..zaman kanak-kanak best "do what u want to" xdak owng marah abis kuat ayat dy "tak pa la nak wat cam na dy budak agi,dy mna tau ap!!" ngeee huhu best kan...

tiap ari aku kira bila lan nk abis krja tinggl lagi 3 mnggu ja..huhu tapi dlam masa yang sma aku lupa bila habis ja kerja makn cuti sem pun bakal tamat hurrr tiba2 ja ak tak tau nk gembira sebab habis kerja ka atau nak sedih kena balik tempat yang jauh dri keluarga...dah la tak selalu kat umah....aku ni sebenarnya menghitung apa.....emmm :/
 
apa-apa pun sekarang aku terpaksa lalui jugak walau cam na pun "perr ayat xthan" >_<
macam yg selalu la AKU YANG MULAKAN DAN AKU JUGA YANG KENA TAMATKAN NYA"


^_^ O_o paipai 

Sunday, May 13, 2012

hArI IBu...

assalammualaikum...

13/mei owng kata xleh sambung ari ibu err aku pun baru tau ja..niat tahun n malas nk sambut tapi kesian at mak    emmM.... ok hari2,hari ibu so sambut la bila2 PUN xkisah kan..kebetulan abah ajak aku balik kampung,mak  N adik2 xikut mmg xsmbut la kan emm... td adik ak antr msj dy kata mak sedih xdak sapa ucap kat dy baik kak baik adik..so adik ak soh call mak...xsampai ati la plak nk call rasa sedih pun ada.. :(

mak!!owang bukan lupa tapi.....emmm...

so plan aku nak sambut errrr bukan sambut la just nak bagi penghargaan kat mak walaupun aku tahu xkan pernah aku dapat membalas segala pengorbanan dy pada kami adik berdik..

bila aku balik n nak buat muka takbersalah ja huhu hope menjadi kasi kejutan sikit... hehehe just wait N c ....
mintak2 menjadi la..jangan adik-adik aku pecah lobang sudah,apa pun xdapat....

SAYANG MAK SANGAT... :)

Wednesday, May 2, 2012

hancur hati ku.. :(

asalammualaikum.. :(


tu la owang cakap jangan nak happy sangat
ni la padah nya....

semalam excited hari ni emm :(,teruja tu masih ada tapi tambah lagi satu perasaan arrrr kenapa kenapa kenapa...balik 3/5 kena mai balik 10/5 ooooo kenapa ini semua harus terjadi T_T tell me y,y,y,,yyyy...

ok fine nak sangat masuk softball kan ambik kau..macam mana nak habaq kat mak aku ni agak-agak dia bagi tak...emmm aisss serabut orang duk sebuk cuti aku kena mai balik poly ni padan muka aku,.....eee....

setiap yang gembira mesti ada je yang menyedihkan -->buleh la dikatakan sedih..harap2 semuanya akan berjalan dengan lancar...kalau softball tunda ka BATAL ka tu lagi bagus...

sabar je la~~

....................................paipai...................................................................................................................

loOk aT my faCe

asalammualaikum... :)



pasai pa look at my face ak pun taktau my be excited nk balik kut nampak sangat semangat nak balik nya tu huhuhu..kalau perasan, (mmg tak perasan aku sowang ja yg perasan ~ngee~~) asal nk balik ja ak post,asal aku post ja tak semestinya nk balik..hehehe tak kira la balik cuti sem ka cuti pertengah sem ka mesti ada nya la..so aku ada 6 sem kat sini,maksudnya crita prjlanan aku pergi dan balik termsuk mixsem =  36 "bpak bnyak nye pun".. ;) pada hai benda yg sama ja err aku tak paham kenapa....
agak-agak muka aku cam ni x------


~amboiii excited pun agak-agak arr~


"Last peiiperrr" 
ni semua pengaruh lawak ke der ar ni..haiss ap nk jadi tah ish3..esok "last paper" 3/5/2012 ari khamis PROGRAMMING dan MATHE untuk sem 2 WOOWW tak sabaq do nak balik huhu dan taksabar  nak cakap "AKU SUDAH BEBAS" BEBAS Bebas bebas....(eh ade dengun pulak) hehehe memang arr dalam otak aku ni asik ingat nak balik ja,tenung tiket lama2 pun takjemu serius try buat...excited punya pasai la kata kan..macam tak dak keja lain..study dak pun apa nak jadi tak tauiieeee..

"BALIK" i will back ~~ngeee
sekarang tibalah masa yang ditunggu-tunggu mari la kita sama-sama  beramai-ramai mengakat kaki dari PMS huhuhu ayat poyo abis ayat macam time nak menyanyi lagu kat perhimpunan, time sekolah dulu. habis ya exam tunggu dok g ari tu gak cau..hahaha kali ni balik kut "JOHOR" bajett la sat johor a.k.a SEGAMAT je pon lantak la asal LOpehh... jam 6 pm dari Muadzam-JOHOR. 8.30 pm  JOHOR-Sungai  Petani.. :D

PaiPai~~
kepada sahabat-sahabat yang dikasihi "perr" selamat bercuti N esok buat lek lok noh (seramm nie)..hehehe SELAMAT TINGGAL SEM DUA oupsss belum lagi yg tu lex lu ada g satu ja hari pastu buleh dah nak say sya good good bye bye kat sem dua...

ok that all tuggu post masa aku dah sampai plak..semoga aku selamat pulang ke pangkuan abah dan ma yang tersayang.. "aduss tersaya..":) intan chayok chayok ~~ VAS HAPENING ;)

Wednesday, April 18, 2012

kosong :/

asalammualaikum...


kenapa aku rasa lain macam ja ni..nk kata sedih.. xdak benda yang  bua aku sedih..nk kata kecewa errr apa kes plak aku nk kecewa,nak kata sunyi roommate samapi 3...arrrrr aku xtau kenapa...rasa cam nk jerit sepuas hati tapi kenapa plak aku mesti jerit...makkk owng kenapa ni....

dah la esok ada test td ok ja tiba2 plak jadi cam ni..aku sempat study sikit ja pastu dah xdak mood..apa ni intan dah nk final exam dah pun ari isnin ni ja...ishhh...~xdak benda lain nk kuar dari mulut aku asik nk menyumpah ja apa la kau n cuba cool down sikit~

~ok intan cool down close your eye and think about your mother~ stay i feel #$$@$%$%  ~can not be identifier~cm c++ la plak,....................................
arrrtrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr i hate this situation....!!

ya ALLAH kau tenangkan lah hati ku ini,,dan kau tukarkanlah perasaan ku ini seperti biasa dan jika ada sesuatu disebalik perasaan ini kau berikanlah aku kekuatan untuk menghadapinya dengan tabah~ya ALLAH sesungguhnya aku hambamu yang lemah kau lindungilah aku dan keluargaku dari segalam mara bahaya..~

Monday, April 16, 2012

what i want??

asalammualaikum!!

-remove pic-
now this is me!!



4 the first time!!




i like watch this but i don't want to be like this




this err naver and ever and ever..
hopefully not like this!!




i try to be like this :)


one day!!i hope i can be like this



4 ever like this insyaallah!! :)



so that my dream ^_^ 


Friday, March 30, 2012

di tirai kamar ^_^


malam yang sunyi di temani sang bayu dingin nya malam menusuk tubuh hingga ke mengigit tulang menulang ku..deraian hujan membasahi bumi muadzam,angin bertiup kencang, sesekali tirai kamar ku dihembus angin mencecah atap.tiba2 jantung ku tersentap dik pancaran kilat dan silih berganti dengan dentuman guruh di langin lalu selangkah ku berundur  kebelakang mencari2 tempat yang selamat :)

angin luar bertiup dingin masuk terus ke jendela memenuhi ruang kamar..dik kerana kamar ku tersegah indah nun di atas.. apbila dentuman guruh tidak lagi kedengaran kilat tidak lagi memancar aku majukn lankah ku selangkah demi selangkah kehadapan kembali ke posisi asal ku berdiri di jendela sambil berpeluk tubuh menikmati keindahan malam  ciptaan ALLAH swt dari sini..tapi mengapa aku disini tidak pernah bersyukur dengn kurnian dan nikmat yng diberi...

mataku kini tertumpu pada satu sudut,walaupun  ia tidak lah terlalu gah dibanding kan dengan binaan KLCC yang menjadi tumpuan ramai,..saat ini lampu nya telah dipadamkan,ia dibina betul2 bersebelahan dengan tasik dan berhadapan dengan cafe yg selalu mnjadi tempat para pelajar menjamu selera..tenang ku rasa ketika bola mata ini menatap tepat pada binaan pusat islam seperti ada sesuatu yang aku ingin sampaikan namun tak bisa ku gambarkan dengan kata2..

sehingga kini hujan yang lebat tadi hanya tinggal gerimis, langit kelihatan gelap tapi masih ada cahaya lampu2 jalan di poli muadzam mencantik kan suasana...dan kini baru ku sedar yang aku tidak boleh menilai sesuatu hanya dari kekurangan nya aku perlu lihat dari kelebihan yang ada pada nya..mungkin di sini tiada apa2 yng menarik yang boleh menarik minat orang datang ke sini tetapi aku lupa akan semua ciptaan ALLAH itu adalah indah dah...

biar pun ramai orang berkata-kata tempat ini dipenuhi orang asli dah hutan2 tapi aku bertuah sebab aku jauh dari kepesatan dunia pencemaran udara dan kesesakkan lalu lintas...dan aku bersyukur kerana saat ini aku masih bisa menghirup udara segar di bumi muadzam... :)





Sunday, March 25, 2012

O_O oh tidakkkkk

seandainya hari ini hanyalah mimpi dan ilusi semata-mata alangkah indah nya hidup ini..
senadainya bisa ku memutar waktu akan ku ubah kenyataan yang berlaku..
seandainya memory yang terjadi dapat ku padam sesuka hati..
akan ku cerobohi pemikiranmu dan padam sepantas kilat....

jika aku mampu umemutar waktu sanggup kah aku merasa dan melalui waktu itu untuk kesekian kalinya....

emmm owng kata benda yang memalukan akn menjadi kenangan yang indah pada suatu masa akan datang(ini bkn ini tpu bala)..tapi bg aku emmmmm ohhh noooo kalau boleh aku xmau ada kenangan macam tu serius ak xmau...T_T..  aaaaa malu gila serius gila sngat2 sumpah xtipu...malu tahap gaban..gaban pun xsampai tahap tu aku sowng ja sampai tahap tu.....~salah sendiri gedik xbertempat kan dah pdan dngn muka.....................................................................
haisss cm nk flass ja muka dalam mangkk tndas <-----"lwak ja " tapi mcm xdak kepala kut..hadooii dari cerok mana plak dy muncul,.....malang sungguh nsib aku hari ni.............................;;;;

Sunday, March 18, 2012

keNyaTaANyA..... :/

☻♥☻
/█\/█\
.||..||. ♥
ini lah aku~^_^

di luar aku senyum.... tapi d dlm hati, aku menangis...di luar aku nampak mcm suka ja... tapi d dlm hati, aku benci...di luar aq nampak mcm tak kisa... tapi jauh dilubuk hati, aku cemburu..di luar nampak mcm tak ada apa2 yang berlaku... tapi d dlm, tersembunyi beribu persoalan yang belum terjawab..

*walau apa pun yang berlaku,hadapi dengan senyuman..

"Aku tetap 'Tertawa' walau aku di 'Hina'.."Aku tetap 'Tersenyum' walau hatiku 'Terguris'.."Aku tetap 'Kuat' walau aku dalam 'Ujian dan 'Dugaan'.."Aku tetap 'Semangat' walau aku 'Tertekan' oleh 'Kesakitan' yg 'Ku Alami'.."Namun yang 'Terpenting' aku tetap 'Sabar'.."Dan 'Memandang' semua ini adalah 'Ujian' dan akan mendatangkan 'Kebaikan' saja.. tetapi aku ini hanya insan biasa kerana setiap yang aku cuba lakukan pasti ada btasnya  bila tiba satu saat nanti kesabaran ini dah xboleh nak di kawal lagi ya allah kau tenangkan lah ahati ini kau gantikan kan lah kesakitan yang ku rasa dengan keindahan yang xpernah ku rasa..

aku adalah lah aku,dan aku tak mampu membohongi diri ku untuk menjadi orang lain~
kadang2 terfikir jgak ada ke owng yang boleh terima aku ni seadanya tanpa mngubah sedikit pun perihal dri aku ni~emm mmg xkan ada lah,..kata owng apa yang kurang perlu dan boleh  diperbaiki mana ada owng nk sentiasa dalam kekurangan kalau dia ada kemampuan untuk mengubahnya kan...

hakikatnya sekarang.......... emmmm entah la aku bkan peramal untuk meramal masa depan.. kita tggu dan lihat je la bagaimana perjalanan hidup n berlaku...

^_^



Tuesday, March 13, 2012

ap nk buat

asalammualaikum


hidup n rumit sngat kadang2 rsa down gila..almaklum lah mood manusia n xpernah nya stabil,sentiasa berubah2..
kadang2 rsa happy terlbih sampai xleh nk control..melebih2 ktawe nye haa hai meluat plak bila difikirkan blik msti owng xska kan (aku arr selalu cm tu huhu)...

kadang2 plak kita ada masalah tapi kita sembunikan disebalik senyuman atau kegembiraan kita tu..macam hipokrik tapi kan tp lg bgus dripd crita kat owng..lau crita kat kwan baik @ fmly j ka xpa..n lau boleh satu kg nk cta..sesetengah owng ja la cm tu...

kadang2 ada pulak yang bila dy ad msalah dy xnk dekat ngan kwn baik dy..konon nya xnk bg kawan baik dy thu la..tapi si kwan nye tu plak tersalah tafsir ingt kawan yg ad masalah tu dy mrah or ada msalah ngn dy..dahh timbul plak satu lg msalah pada hal xdak ap2 pun msalah atra dyowng..cma si yg pnya msalah n nk bersndri..silap nya cma dy xlayan kwan baik dy tapi boleh plak bergelak ketawan ngn owng lain..msti kecik hati kawn baik dy tu kan...**sebab  dy buat cm tu lau dah kwan lama msti nya la dapt thu dri raut wajah pun boleh agk kwn kita ada msalah..ko gelak la sekuat mana pun..tapi mata xboleh tipu**...

ada masa plak tiba2 rasa nak marah angin xda rbut xdak tup tup nk marah (Ak selalu cm tu) masa tu mula lan rasa cm nk jerit,tapi xleh kang owng kata gila plak kan..jlan penyelesainya aku gemgam tngan kuat2 sambil pjam mata...jerit dalam hati atau pun aku perlukan kertas n pen melukis ke menulis ke arr lantak asal aku boleh mnyonteng ngeeee ~hahaha bodoh kan~

bila btul2 dah marah..muka n  mula la  masam mncuka gila2..apa yg  ad kat tngan memang arr kn semua akan bertaburan..dah tu kutip balik plak lagi sengal....

haiyaa xdak kerja la ni emmm dah mls dah nak tlis..mcam bnyak lgi tp xpa laaa......aku ad krja nk buat hehehe msti la zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz 15 mnit sebelum zuhur hahaha bjet ja tu :P

paipai 

Friday, March 9, 2012

sedih sedih sedih

asalammualaikum...





oh tidaakkkk hari ni aku jadi doktor kjap..paembantu aku siti..aku buat operation untuk ank p***** aku haiii kesian kesian dy excdent pulak dah abis lebam sana lebam sni tu yang kena bedah tu...semua nya cadangan si siti...
haiyaa xpernah di buat owng..takut jugak aku pembedahan ni x berjaya...kan tuuuuuutttttttttttttttttttttt spe nk jawap...~sbar je la setiap yang hidup pasti aku mati~ amboiii

wah berpeluh2 aku time buat tu mne xnye 1st time buat bende n...operasi mengubat siti yang bt..mula aku nk bt tapi macm lagi mnyakit kan dy ja so siti yg baik hati ni yang ambik alih tgus aku tu..aku buat lpas smua luka2 dah diubati dah ltak minyak smua..aku plak ambik alih..ni yang aku lmah ni,nk jahit balik luka tu oh no!!!!!!!!!!! aku tidak sanggup tapi nk buat cam na demi keselamatan dy aku gagahi jua walaupun sebenarnya pilu mnyelubungi sanubari...terasa amat sebak melihat keadaan dy ketika itu...

dan AKHIRNYA aku menghembuskan nafas kali terakhir untuk jarum yang terakhir,dan menarik nafas yang baru apbila siap melakukan pembedahan ini...haaaa lega aku rasa semua nya macam berjalan dngan lancar..tapi keadaan dy agak stabil sekarang,setelah mendapat rehat yang ckup...HAPPY aku rasa skrang dy dh selamat :) 

hahaha Spangebob kecian kecian sedih aku tngok hahaha..ni smua sebab syed bsuh guna mesin aku pon ye kan je la.. last2 haa bek kau terbaiikkk....dah dua malam ak xtido ngn dy kecian dy jd ank terbuang hahaha...tu xcte agy spangebob aku daaaaa..... haaa xpe lah lain kali je lah...........



sesepa rasa nk buat pembedahan untuk ank patung dy boleh lah hubungi kami 255.255.255.0 servis 1st class nye...(lingkup la lau dapt kat aku)

ok tu je nk cte huhuh........

paipai ;)

this is my dream ^_^




asalammualaikum...

ini adalah impian ku :)..suatu hari nanti akan ku jejak kan kaki disini insyaallah..tempat n cntik sngat mase mula aku tngok pic n aku rase tertarik...mmg ramai owng cakap tmpat n cntik tapi ak xpernh terlintas nk cari pic suasana di kaabah..bila dah tngok mak aiii cntik nye lahh...


tengok lah suasana kat sni.dalam gambar pun dah cantik ni kan pula kat luar xdapt aku byang kan keindahan kat mekah... aku nk bawa mak N abah pergi kat cni...bayang kan kalau aku kat sini ngn family aku haii alangkah indah nya..~biar mimpi sampai kebintang kalau xsampai bintang sampai langit pon jadi lah kan~



cantik sngat kalau aku ada kat dalam gambar n skrang 
ya allah bahagia nya ^_^...kalau owng lain lau pas kwin msti nk perg honeymoon kan,tempat2 pilihan mst paris, london la mcm2 lagi lah..tapi aku nk pergi mekah..sebab owng islam je yang boleh pergi owng bukan islam xboleh..contoh kalau dyowng nak mengililingi dunia,dyowng boleh pergi mana2 sja dyowng suka tapi mekah xboleh jadi xlengkap lah pengembaraan dyowng tu...tapi tu hanya sekadar mimpi la kan bagi owng macam aku ni mane la dpt emmmm haha ^_^

 harap2 suatu hari nanti impian aku akan jadi kenyataan ^_^ ~_~

paipai 

Tuesday, March 6, 2012

mampu kah aku

asalammualaikum!!



bila aku duk sowng aku selalu fikir benda yang tak masuk akal..kali ni aku terfikir tentang kehidupan yang bakal aku lalui ni..kalau boleh memang nak yang best dan happy2 ja,tapi aku terfikir pada hakikat yang sebenar hidup ni tak selalu kita akan rasa happy ja mesti ada kesedihan dan suatu hari nanti aku akan lalui nya jugak walau macam mana pon...betul la kata orng hidup ni ibarat roda ia sentiasa berputar..kadang2 di atas dan kadang2 di bawah itu semua normal la kan

aku terfikir suatu hari nanti aku kena lalui satu siatuasi yang aku xnak lalui tapi walau macam mana aku buat perkara ni akan tetapi belaku juga iaitu aku akan kehilangan owng yang aku sayang tak kiralah siapa pun dy family atau sebalik nya..MAMPUKAH AKU melalui semua itu sendiri........................

YA ALLAH aku lihat bertapa sedih nya mereka2 yang kehilangan ayah dan ibu, pada usia mereka muda lagi mereka dah kehilangan kasih syang ibu bapa..tangisan mereka,kehampaan mereka dan kesedihan mereka buat aku rasa pilu..ya allah mampukah aku menghadapi ini nanti..bukan ku minta agar ini semua berlaku tetapi itu lah kenyataan nya...ma abah owng xsanggup untuk berpisah dengan ma abah,dan owng xmampu untuk hadapi semua ini walau pun owng tahu yang owng tak da kuasa untuk ubah ketentuan ilahi ...............

haisss ap yang aku merepek ni..selagi hidup ni msih ada dan walaupun esok dunia akan kiamat aku nk buat ma abah bahgia,aku nak  ma abh sentiasa tersenyum,aku tak nak mereka menangis kerana aku,dan aku taknak mereka sensaran kerana aku..

ma abah..selagi hayat ini dikandung badan owng janji owng takkan hampakan ma abh..owng akan buat sedAYA Upaya owng untuk  hanya untuk ma dan abah.... owng janji!!

ma owng rindu ma..tapi bila owng cl owng xtau nk ckap apa ngn ma..seronok tngok kawan2 cl ma dyorng ckap lama2,..tapi lau owng cl kjap ja kdng2 dua tiga minggu xcl pon emmmm,,,owng suka dngar crta kawn2 bila dyowng balik umah dyowang msti mnja2 ngn ma dyowng..pluk cium..owng teringi cm tu...tapi knp owng malu??? emmmmmmmmmmm
bila kat cni bru owng rasa bodah nya owng sebab xpluk dan cium ma puas2 dan kenapa owng nk malu untuk tu "mungkin sebab owng kakak"...........owng rindu ma sngat2......rinnnddddddddduuuuuuuuu sangatttt 

fatimah mat isa & mohd tahir arifin i love u so must <3

paipai



Friday, March 2, 2012

T_T

asalalmmualaikum...


semalam 1/3/2012 ak cuak gila sebab demam..memang dah tahu arr lau aku demam mmg mak je ak nk pnggil..lau kat poly ak nk pnggil spe??mak jgak mmg x arr arr kan...malm tu mmg allah j la yau persaan ak masa tu..punya la berdoa jngan demam teruk.. 

punya la xnk bg demam smpai ke esoknya..aku selimut pastu amik tuala ltak at kpla la..makn ubat..lau kat umah mmg x arr kan semua mak yang buat..kadang2 suke bila demam coz dapat layanan yang special haha...tapi lau kat sini ko jangan nak berangan la intan oitt...buat la semua tu sendiri...

aku tido awl kul 12.30 terjaga dengan latop xoff..fb duk on line je..haiyaaa..time tu masih pening agy sejuk gila siott bukan panas..dalam hati ni duk berdoa cepat la ok..eee esok ada kelas agy..lagi pon spa nk bawak aku p hospital ambik mc..dah arr ak xreti emmmm....nk cl mak tapi takut dy risau plak..
sabar ja la..baru aku tau perit nya duduk kat tempat orng....

emmm bila bngun pagi ja mcm dah ok cikit...pg pergi kelas xlarat gila..cm nk je tido..tapi ALHAMDULILAH bila tengahari dah ok dah xpening lagi :) so aku dah happy...

hahaha tu j pon nk tulis ^_^ paipai 

Tuesday, February 28, 2012

keNaL diri sEndiri



kadang-kadang kita terasa bila owng yang kita dah kenal lama masih tak tahu kita cam na,maksud nya perangai kita,apa yang kita suka,apa yang kita tak suka..(mean kawan not bf or gf ok ) serius mmg ssh nk cari kawan yang betul2 faham kita..

 tapi bila fikir2 balik.cam na owang nk kenal dan faham kita kalau kita sendiri tak kenal diri sendiri..kadang2 aku sendiri tak tahu apa yang aku nak sebenar nya..diri aku n macam mana.... character ak sebenar cam na..seolah2 hari2 aku ni macam satu lakonan semata2. nothing takdak apa2..bila owng judge kita pastu mula la kata "eh aku bukan cam tu arr" yaaa abis ko macam mana?? start aku sentap kut..aku blurr tak jawapan untuk tu..

bila aku cuba untuk cari siapa aku...tah macam aku tak dapat jumpa sesuatu yang boleh menjawap kepada soalan aku tu..semua nya macam eyyuuuuww "xar"..

aku selalu nak semua nya nampak sempurna,.."aku taknak cam tu,aku nk macam n..ee jangan cam tu..mesti jadi cam ni" tolong la intan stop do this..boleh tak ko terima hakikat..benda tu mmg tak leh berubah..kecuali bersangkut paut ngn usaha!!

.takdak benda yang sempurna dalam dunia ni..mesti ada kekurangan nya walaupun sebesar zarah!!

love



desir angin bertiup sepi,desir pasir menutupi bumi,
awan dilangi berarak longlai,tumbuhan dibumi beradu gemalai,
langkah di atur penuh tertip,gemersik suara alunan bicara,
lantas terpaku si anak dara..

riang sungguh si burung nuri,menyanyi riang menari nari..
kasih dan sayang sukar di cari,bila terpaut indah tidak terperi~

~bila aku diam membisu..biar aku berlagu sepi,
biar aku dihujani derita.biar aku meratapi nasib,
asal kamu riang berbicara,asal kamu berlagu berirama,
asal kamu dihujani gembira,asal kamu dilitupi kedamaian..
sedih kamu,sakit aku,sakit kamu,duka aku,lara kamu derita aku,
gembira kamu,kebahagian aku!!kebahagianmu kedamaianku...
tapi perginya kamu....tiada aku~



yayayaya normaly kalau owng bercinta ayat-ayat cam ni mmg wajib arr..lau SPM BM xlulus pon perrr wa cakap lu kalah wartawan buat karangan..karangn dy 1st clss beb..nk mengayat la kata kan..tapi kejap je pon..aku rase xde life bercinta awal2 eyyyuuuww ya cinta adalah anugerah..but lain owng lain care kan ^_^..cbe bnyang kan lau suami yang kite nnti buat ayat2 cam tu oohh how sweet ^_^..tapi lau dah sebelum kawin dah berayat2 jiwang cm 2..bile dah kawin nk sweet kot mne...masam je lbih... ;p haha memang xde kerje ar kan ngeee~


sweet sngt


^_^ korng ade??
lex arr..den pon do :P


~_~



 bercinta lepas kawin~emm mcam best je!!!xde jwapan untuk ni O_O tapi cam sweet :* ngee+ngok huhu

~bila kebosanan melanda jiwa~






Wednesday, February 22, 2012

not eszy to choose :/

asalammualaikum...


susah kita nk gambarkan kehidupan kita ni..sebelum kita nk buat sesuatu msti fikirkan masa depan..dan bila kita buat sesuatu keputusan msti ad ja owng yang nk mmbangkang.."this is my life" so knp nk kau nk sibuk??ske hati aku la nk buat ap pon!!!
ya munkin skarang ak mnyusah kan seseorng but cbe fkir untuk 10thun lgi..lgi pon ap yang ak plih sekarang xmnggu hidup kau sikit pon..so jge tpi kain kau elok2 jngn nk mnyebuk hal owng sioottt...

kadang-kadang kata2 seseorng boleh mnbuatkan ak rasa down gila...btul ka jalan yang aku pilih n??btul ka aku mnyusah kan owang??btul ka semuanya akn ok  lau aku terus kan n??tp msalahnya aku dah mula xkan nk patah balik, nk xnk aku kna habis kan jgak walau mcam mna  pon..tapi ak xtau sejauh mana ak bleh bersabar dngan manusia sowng n!!nasib ad ma y bnyak bg ak smangat untk trus kan...hope ak kuat untuk hadapi smua ini..


Monday, February 20, 2012

sebLuM BaLik

asalammualaikum..


macam lau cuti nk balik kedah mst ad ja cri yng lucu dan agk sengal hahaha..kali seksa bersama roomate2 aku yang tercinta (eyyyuuuuww)...

pada suatu hari diketika malam menjelang, suasana sepi  dan angin bertiup sayu..bulan dan bintang tidak kelihatan..bunyi cengkerik mmecah kesunyian malam (krik krik krik) haaa saja buat syok buleh~~~

hari rabu malam khamis bkan malam jumaat (bkan cta antu weii lex lu) sambung balik disebab kan esk nya kami nk balik tnggal syed sowng ja xbalik sbeb depa ad even..kecian kan dah la umah jauh lau ak msti ak dah tuuutttt huhu ..so kami berempat, aku cjuu siti ngn syed n pon trun la cafe nk makan sekali..perr sweet la tu kan..siap amboii tngkap gmbar ramai2 lagi...uuiii happy noh ter baik la kan..dah la air pon kna bungkus xleh ltak lam cawan dah...tu xpa lagi boleh setel


dah abis makan dah pon
over je lbih huhuhu~


kecian3 air kne bungkus je!!
haiss :(






ske la kan..knran thu la!!




dah abis bergebang nk naik bilik dalam perjalanan (perjalanan siot macam bilik jauh sngnt huhu dekat ja tapi aras 3 ,penan gak la)...sempat lagi kami posing2 kt tngga tu mmg lama gila arr kan!!!


n masa nk blik blik

kalau d layan sjam pon xckup!!
k

syed N siti


elok sampai ja kat bilk..jeng je jeng kunci sekong pon xbawak hahah padan muka kami suka lagi kn ambik ampa..aku dah mmg slalu xbawak pon tok sah tnya arr kan..


kami pom p la blik worden mntak kunci..nk p ambik kunci pon tngkap gambar agy haii xfahm aku..tp aku join gak arr...

nk pi blik woden..haa lntak krng la
ak posing dlu ek hihihi ^_^

tiga "S" ak ja i emmm 

moral nya kat cni...jangan terlampau happy sngat takut balak mnimpak d kemudian hari ^_^...

emmm dah ngntok tido dulu yoo ^_^ paipai