Tuesday, September 11, 2012

derma darah :)

Asalammualaikum,

Alhamdulillah hari ni aku Berjaya derma darah huhu bukan nak buat best ka or nk show off yang aku buat baik ka ap kan tapi bangga la sebab aku nak buat n sejak kat plkn lagi tapi biasa la takut gila mau tak nya dengan jarum lagi pastu nak tngok sendri darah tu mengalir keluar dari tubuh aku dengan sengajanya uuuik memang amat berat bagi aku… selalu bila ada kempen derma darah ja mesti ada ja yang menghalang untuk aku derma contah nya macam ehem2 huhu lau kat plkn aku xcukup umur lgi…so xbt la.

Semalam bila pengunguman derma darah tiba2 terfikir nak buat tapi time tu gak aku ketaq, tu xbuat lagi lau dah buat lain plak citakan…huhu 

sebelum derma 1st kena cek berat kena lbih 45 kg..aku xyah cek pon tau dh mesti lpas nya huhu pastu cek tekanan darah laju ja tkanan darah aku sampai 130 la heheh gemuruh la katakan..seterusnya kena cek jenis darah plak ni yang lemah ni

-remove- 
 sabar menanti

-remove-
akak kita takut la :(

jenis darah aku B

dah cool ;)

-remove-
n darah aku errr..

huh dah lepas dah rasa lega ja..ni kali pertama dan mungkin kali terakhir huhu..tapi mana tau pas2 ni ada keberanian untuk menderma lagi kan mana nak tau hati manusia kan selalu berubah2...sebenarnya derma darah n ok ja cuma perlukan keberanian ja...bagi orang cam aku memang susah cikit la kan coz aku takut...
sebelum derma tu call mak aku sat call abh pastu call mak balik ...memang takut gila la tapi nasib baik mak bagi kata2 yang membangunkan semangat aku ada la ckit kekuatan tu kan...

so takdak yang paling parah bg seseorang selain daripada kehilangan akal...derma darah pun ok wat xparah mana pu huhu ok sampai sini ja baibai... :)




No comments: