Sunday, October 14, 2012

bukan diperbodohkan

    asalammualaikum...  
    
     Kadang aku sendiri pun tak tahu sama ada aku ni terlalu baik atau sebenarnya selalu diperbodoh kan,kalau terasa maap le ye..haiss pelik betol bila kita diam, biar kan je bende tu berlalu,buat bodah je dah benda nk jadi kan nak buat macam mana lagi tapi sebaliknya orang akan kata eee kau ni asal baik sangat cuba… bla bla bla…bukan tak nak cakap tapi tak sampai hati  herrr lagipun wei!! seriously aku tak faham ngn orang macam ni benda dah  jadi lau kau cakap,kau nak marah sampai terkeluar anak tekak pun tak akan berubah apa-apa punya bazir air liur je tahu tak!!baik diam je pandai2 la dia fikir apa yang terbaik untuk diri dia..orang lain tak mampu nak ubah apa2..
           
       Lagi satu kadang-kadang hal kecik pun jadi isu peh apa kejadah nye cuba la cool sikit kalau semua nak tunjuk ego masing-masing aku rasa lingkup dunia ni..apa salah nya mengalah sikit tak mati pun lah..kalau kita buat baik ngn orang tak kan orang nak hentam kita tiba-tiba plak kan…dah tu kalau kita mengalah tak kan dia bangan sangat tak hargai apa yang kita buat..kalau tak time tu may be next time dia balas balik apa yang kita buat kat dia..bukan nak mintak balasan tapi itu memang penting pun dalam hidup bermsyarakat kita tak boleh penting kan diri tapi dalam sesetengah situasi yang berbeza penting kan diri tu perlu jugak la kan haha…tapi kena bertempat la kan jangan semua kau nak redah heerrr senak la cam tu bro…

       Well cara aku senang je kau tak kacau aku,kau tak semak kan otak aku kau boleh buat apa yang kau suka is up to u I never care about u..tapi kalau menyemak kan otak aku memang minta kena fuck la kan…




renung-renung kan dan selamat beramal :)
gambar hiasan je^^



No comments: