Thursday, November 22, 2012

sem 3 selesai

Assalammualaikum..
Sem 3 is complete huh seriously I feel like a dream hope my result will be better than last year!!i so happy today!! u not why todoy is the last day I’m here coz tomorrow I will go back to my sweet home than ready for LI  eyuwww bajet2.bajet cakap orang putih haha still can’t sleep alamaklum la esok dah nak balik kan..

Banyak barang nak kena bawak balik nasib baik dah bawak balik setengah kalau tak hadeh mampuih la aku nak kena husung beg banyak2..budak kelas ramai dah balik rasanya termasuk siti..aku ana, N mira balik esok,chu balik jumaat..tapi hang out sama2 dulu esok..maksud nya chu ikut ke kuantan kuar sama2 pastu chu balik poly balik hai kesian dy balik sowng2 walid jauh nak teman kan ye dak heheh tapi xpe kan chu, nanti mak ko datang ambik kan jangan sedih2 hahah J… Wan ang ami emm entah! ami,  kata nya balik lambat agy bila tu entah la wan err abah dia ambik kut entah apa2 mesti akn balik jugak kan :D 

Hem pas ni LI 5 bulan tak jumpa mesti nanti banyak perubah mana la tahu chu pakai kasut tumit tinggi ke make up tebat2 haha ana slim dari siti ke jangan marah just bergurau tolong la 5bulan bukan 5 tahun,mira hasi  jangn cita la kami satu rumah nanti see u mira >_< huhuhu..

rumusan sem ni rasa macam kejap ja masa berlalu emm banyak jugak la yang menarik terutama masa dekat kuantan semua dah rabak tapi ok la best.. banyak kenangan dengan vavi2 kat sana haha..sem ni bnyak dengan siti,ana dan chu... sem depan aku bnyak ngn mira + yan herr tak tahu la dia cam na boleh masuk kut lau tak errrr buat bodoh je la

Ok lah dah kepada kawan yang saya sayangi selamat bercuti ye semoga bahagia disamping insan yang tersayang jaga diri baik2 tau

FROM budak comel J

Sunday, November 4, 2012

Rintihan seorang teman

assalammualaikum..

aku pergi tempat dia sebab janji nak hang out sama2,aku duduk sementara nak tunggu dia siap,main la lappy   dia masa tu dy tngah buka blog dia,aku pun clik la kat situ that terbaca "sikit je" rintihan or isi hati dia time tu aku pun cam sentap tak nak bace sampai abis kang dia perasan plak aku pun tutup buka benda lain...

pastu kitaorang kuar pergi makan,bila dah kuar aku dah xingat pasal isi hati dia tadi,bila aku balik rumah baru aku teringat dan tergerak hati nak baca apa yang selanjutnya,seriuss aku ingat dia dah ada jalan penyelesaian tapi bila dah baca semuanya sebenarnya sebaliknya,kesian kat dia ee kenapa la aku tak perasan time kami kuar tadi..

 kenapa tak bagi tau kitaorang kan ada,..mungkin dia malu is ok tapi sebagai member aku rasa cam wei stupid nye ko member ad problem pun ko tak perasan..tapi masa kita orang kuar aku rasa cam pelik je macam "eh asal dia buat tu,xbuat yang ni"pas tu aku tak de la fikir banyak aku biar je emm

tapi dear is ok kalau tak nak bagi tahu kami hope ko dapat selesai kan nye dengan baik dan tabah mengahadapi setiap dugaan yang allah bagi..ada hikmah bagi setiap kejadian...

dan the moral of the story is kalau kita rasa kita ada masalah,orang lain ada lagi besar masalahnya dan kalau kita rasa kita susah ada orang lain yang lagi susah dari kita..so bersyukurlah dengan masalah yang xseberapa dan kesusahan yang ad tu...semua tu mengajar kita untuk jadi yang lebih baik ^_^

Saturday, November 3, 2012

beza antara permata dan kaca

Assalammualaikum


Hari ini aku belajar satu benda ni tentang perbezaan atara PERMATA dengan KACA well ni tak dak kena mengena dengan sain or yang sewaktu dengan nya,selalu nya bila kita salah buat pilihan mesti orang akan kata “wei ko memang tak reti nak bezakan ke yang mana permata dan yang mana satu kaca ke” why??

 that mean yang salah tu sebab pilih kaca la kan,serius aku tak faham kenapa perlu pilih permata!! yaaa may be sebab permata tu cantik dan mahal,oupsss bukan "may be" dah memang pun semua orang nak right kalau bagi kat aku free pun aku ambik tapi setakat mahal je buat apa? dan setakat jadi perhiasan kat rumah je buat ap? Beli mahal-mahal just jadi perhiasan sampai waktunya benda yang cantik dan selalu dipuji akan rosak jugak lama mana sangat nak bertahan kan..orang tak kan pilih KACA sebab pada diaorang kaca is nthing why??.. sebab tak cantik?? Sebab dia tak mahal macam permata?? perlu ka ambil kisah semua tu,kita lebih penting kan luaran daripada kegunaan..kalau tak nak sangat pilih kaca,haa tingkap,cawan ,cermin dan sewaktu dengan nya kat rumah ko tu buat la guna permata kata nak yang cantik,comel,mahal 
(tngan di bahu mata keats) herrr  pastu tunggu la esok mesti lesap..(nak sangat kan)





Ok mungkin orang kata kaca tu boleh menyakit kan kita contoh boleh buat kita terluka,hello guy... kalau kita berhati ia tak kan jadi tapi tu la kalau kita dah berhati-hati orang lain yang jadi penyebabnya tu err lain kira lah dah takdirkan terima je la ALLAH tak kan buat sesuatu tanpa sebab kan..
Sama la jugak macam kita,that mean aku la kan errr suka menilai sesuatu daripada luaran bila dah macam ni baru tahu yang indah tak semestinya baik dan yang kita anggap buruk+huduh gila tak semestinya jahat or tak berguna langsung..kadang2 yang kita kata buruk tu lah yang paling penting dan kita perlukan sebenarnya..bukan yang cantik tapi “hampra”




So the reason is jangan nak salah kan kaca kalau kita yang tak reti nak memilih,huhu sekali sekala berkias apa salah nya kalau awOk tu masih tak faham maaf kan saya coz saya tak mampu untuk faham kan orang yang memang tak mahu untuk memahami “wah gitu”



out of topic :D --->lebih baik jauh daripada kita dekat,lebih baik tak kenal daripada kenal,macam bulan!! lebih baik kita tengok dari jauh daripada kita tengok dekat2 kita puji dia cantik sangat sebab kita jauh dari dia,tapi tak mungkin pujian tu akan kita beri sekiranya kita dekat dengan dia..sebab dengan hanya satu kekurangan dia boleh merubah banyak pekara >_<       



~~Renung-renung kan dan selamat beramal >_<