Saturday, November 3, 2012

beza antara permata dan kaca

Assalammualaikum


Hari ini aku belajar satu benda ni tentang perbezaan atara PERMATA dengan KACA well ni tak dak kena mengena dengan sain or yang sewaktu dengan nya,selalu nya bila kita salah buat pilihan mesti orang akan kata “wei ko memang tak reti nak bezakan ke yang mana permata dan yang mana satu kaca ke” why??

 that mean yang salah tu sebab pilih kaca la kan,serius aku tak faham kenapa perlu pilih permata!! yaaa may be sebab permata tu cantik dan mahal,oupsss bukan "may be" dah memang pun semua orang nak right kalau bagi kat aku free pun aku ambik tapi setakat mahal je buat apa? dan setakat jadi perhiasan kat rumah je buat ap? Beli mahal-mahal just jadi perhiasan sampai waktunya benda yang cantik dan selalu dipuji akan rosak jugak lama mana sangat nak bertahan kan..orang tak kan pilih KACA sebab pada diaorang kaca is nthing why??.. sebab tak cantik?? Sebab dia tak mahal macam permata?? perlu ka ambil kisah semua tu,kita lebih penting kan luaran daripada kegunaan..kalau tak nak sangat pilih kaca,haa tingkap,cawan ,cermin dan sewaktu dengan nya kat rumah ko tu buat la guna permata kata nak yang cantik,comel,mahal 
(tngan di bahu mata keats) herrr  pastu tunggu la esok mesti lesap..(nak sangat kan)





Ok mungkin orang kata kaca tu boleh menyakit kan kita contoh boleh buat kita terluka,hello guy... kalau kita berhati ia tak kan jadi tapi tu la kalau kita dah berhati-hati orang lain yang jadi penyebabnya tu err lain kira lah dah takdirkan terima je la ALLAH tak kan buat sesuatu tanpa sebab kan..
Sama la jugak macam kita,that mean aku la kan errr suka menilai sesuatu daripada luaran bila dah macam ni baru tahu yang indah tak semestinya baik dan yang kita anggap buruk+huduh gila tak semestinya jahat or tak berguna langsung..kadang2 yang kita kata buruk tu lah yang paling penting dan kita perlukan sebenarnya..bukan yang cantik tapi “hampra”




So the reason is jangan nak salah kan kaca kalau kita yang tak reti nak memilih,huhu sekali sekala berkias apa salah nya kalau awOk tu masih tak faham maaf kan saya coz saya tak mampu untuk faham kan orang yang memang tak mahu untuk memahami “wah gitu”



out of topic :D --->lebih baik jauh daripada kita dekat,lebih baik tak kenal daripada kenal,macam bulan!! lebih baik kita tengok dari jauh daripada kita tengok dekat2 kita puji dia cantik sangat sebab kita jauh dari dia,tapi tak mungkin pujian tu akan kita beri sekiranya kita dekat dengan dia..sebab dengan hanya satu kekurangan dia boleh merubah banyak pekara >_<       



~~Renung-renung kan dan selamat beramal >_<



No comments: