Saturday, March 22, 2014

final year project

assalammualaikum...


perjalan dalam membangunkan projek akhir aku rasa sangat mencabar kekuatan mental dan fizikal dan juga banyak mengajar aku erti kesabaran semuanya kerana satu projek ya hanya satu dapat menggugat banyak perkara...dua sem kami bertungkus lumus mencari bahan,buat research sehingga mengabaikan subject2 lain..

apa yang aku nak cerita kat sini project akhir ni banyak sangat kenangan dah tercipta di setiap perjalanan sebelum menempuh sesi "presentation" ,Dalam tidak kami sedari sepanjang kami melaksanakan project ni persahabatan kami diduga begitu kuat..KUAT SANGAT kalau tak sabar dah lama putus kawan hehe tu yang aku nampak dalam kebanyakan GROUP,ada ja group yang ok mungkin dugaan dyorang kat lain...

bila project yang aku ngn siti buat tu menjadi utuk kali pertama setelah banyak halangan yang terpaksa kami tempuh perasaan gembira yang amat sukar untuk kami gambarkan tu hanya allah ja yang tau..hanya dapat aku gambarkan dengan tangisan...tu saat2 akhir nak present kat penyelia sendiri bukan panel lagi..TAPI malang nya kegembiraan itu hambar dengan "tolakan" penyelia tak "suka" after all we do, "she says" if you submit this project you're failed...so what theee aku memang tak puas hati serius tak puas hati time tu tinggal lagi dua minggu kami nak kena mula balik dari awal haaaa apa masalah dia sebenarnya..gila ke apa time mara semua benda tak kena tapi ada hikmah disebalik tu yang kita tak tahu...

so nak tak nak ikud ja cakap dia,buat apa yang dia nak, ada dua minggu ja,satu minggu pertama memang tak boleh buat apa2 coz barang pun takdak kena tunggu siti balik ambik barang dulu, abg dia bnyak membantu...satu minggu yang terakhir baru aku ngn siti bertungkus lumus buat project ni boleh dikatakan 24jam aku ngn siti dekat lab haaa minggu ni la kena banyak bersabar...kat sini belakunya salah faham,terasa hati dan banyak lagi nasib la kami masih boleh mengawal emosi masing,ambil keputusan untuk diam seketika bagi ruang untuk masing2 fokus on project masing insya'Allah akan ada jalan yang terbaik...

gambar seminggu terakhir lab hypermedia 2 

siang malam pagi petang kkat sini dah macam bilik kedua










"final presentation, sudah pun berakhir,hanya mampu berdoa agar semua lulus dengan cermerlang"

Alhamdulillah mak abah dan  kawan-kawan banyak membantu bagi sokong moral semua tu amat berharga,chu banyak bagi nasihat..nisa pishang...ayu bagi pinjam cd,yan bagi pinjam pendrive huhu ..dan wan he the one semua orang tahu,dan yang lain2....terima kasih banyak sebab korang sangat membantu kami and the last person is SITI thank for everything your are the best buddy thank for being my "group member"  segala apa yang belaku sepanjang membangunkan project kita Remote Device ni aku menyusun 10 jari + 10 jari kaki dari hujung rambut hingang hujung kaki, dari bock 1 perempuan sampai block 5 lelaki,dari jabatan JP hingga JKM dan dari pahang hingga ke perak aku ingin memohon MAAF jika ada terkasar bahasa,terlanjur bicara yang mungkin menguris hati hang dalam aku tak sedari dan halalkan segalanya ye :)

here we go gambar2 yang sempat chu snap masa final presentation


tak sempat nak pos coz time ni server down



group chu N mira 
system attendant lecture


suasana presantion 
final year project

group yan N raja
sytem firewall 

group faz N yat
system attendant student





group wan nisa N thiru
wifi online 


haa kalau nampak pc yang kt belakang tu "tempat aku "
group kami palinh banyak guna pc 
Remote la katakan 

orang yang depan ni menyebuk je
yang penting kita orang kat belakang tu
try to fix "server"


group ayu diana N xiang
wifi topap



No comments: