Sunday, May 26, 2013

3 hari perjalan (present time)!



Asalammualaikum

10.5.2013 Present report li hari yang ditunggu-tunggu untuk group aku under En anuar niat nak pergi pastu balik this is the plan bertolak 9.5.2013 malam sampai di kuantan pagi,pukul  9 pagi naik bas ke poli muadzam than present wooo selesai terus angkat kaki naik bas jam 3.15ptg ke muadzam dan lepak kejam balik ke sungai petani jam 8.45 malam ß wahhh Nampak tak jadual aku padat gila..



~pencarian bermula~


~~lepakinggg~~

                Kita ni kan manusia hanya mampu merancang dan bukan kita yang menentukan plan berjalan macam biasa "part last" yang aku sepatut nya beli tiket 8.45 malam nak dijadikan cerita, jadi pukul 8..bukan kalau lapan malam  beb ni lapan pagi..dah tentu-tentunya  bukan 10.5.2013 sebab dah lepas pun ini cerita 8 pagi 11.5.2013 “aku banyak bermain dengan tarik nak tahu kenapa baca sampai habis >< “ so nostalgia yang agak menyemakkan jiwa pun bermula dari petang sampai ke pagi esok aku chu dan ana tak habis-habis dapat masalah bukan masalah kut "dugaan" ja ni hahaha Yang dah tentu-tentu dugaan yang kami ada tempat tidur..nak tidur kat mana weiii sementara nak menanti sang suria menjelang??terpaksa la kami jadi musafir mencari surau,surau yang ada tu cuak jugak takut kunci toilet jangan Tanya la sah-sah dah kunci..aku malas nak fikir hari tu memang meroyan habis lah dah xtau nak buat apa dengan stress report kena buat lain errrr menyampah.





~~last-last ini ja yang ada~~

                Sorang demi sorang beransur, mula dengan mira and THE GENG bas 8.45 ke utara dan "disusuli" (xleh blah)! wan  forever alone hehehe bukan la dia balik sorang2 kul 10.45 malam..hemmm tinggal la aku,chu,ana,raja,aida dan ami bas raja dan aida kul 11 amy plak kul 12 tapi sadih betul nasib si raja ngn aida bas rosak tiga kali ulang alik bas tak jugak sampai-sampai,salam pun dah berkali2 orang nya tak jugak berganjak..tapi last2 bas depa sampai jugak jangan risau depa tak join kami bermusafir pun..

                Semua dah blah kami pun nak angkat kaki la kemana yang telah ditakdirkan untuk kami bermalam,rupanya bukan kami ja yang diduga sebegini rupa hohoho ada lagi yang senasip tapi dia lelaki apa ada kisah lepak kat mana pun tak dak orang nak kacau nye..perempuan jangan cerita la kan.hohoho kami beruntung sebab surau tak kunci da ana bernasib malang sebab "TOILET" kunci dia tu kejap-kejap pergi tandas herrr sadis betul.

                Hari pun dah lewat surau tu kami je la yang bermaharajalela dalam tu siap kunci lagi ye la kalau tak kunci menempah maut namanya tu,aku awal-awal lagi dah kelaut yang chu ngn ana buat drama tengah-tengah  malam mengibas kembali nostalgia lama-lama sampai kul 3 kut, aku dengar sikit-sikit ja dah penat sangat orang bising cam mana pun aku dah tak kisah.

                Uhuu kul 8.45 bertolak ke kl kamu duk seat depan kut Nampak abis semua benda nak tidur pun tak senang, pakcik tu bawak bas terbaikk gila seriously aku puji tapi kadang-kadang aku plak yang rasa nak tekan brek mengejut siot..dalam bas ada keluarga dari luar tapi islam la herrr buas gila kut duk tngkap gambaq la bagai kang aku masuk sekali kang jangan Tanya kenapa,lantak la kan dah la orang tu duduk sebelah chu plak tu tahan la ye badan dy dah la besar tersepit ja aku tengok si chu tu..








sampai KL kul 11.30 cam tu pas tu pergi beli tiket macam biasa la suasana kalau kat station bas cam nak adik sana,adik sini!! nak tnya la, nak itu lah,nak ini lah!!..aku macam nak  ja bagi kasut orang dah la tengah panas depa asik nak menyebok,bukan tiket ja nak makan pun susah terkija2 memanggil tension aku last terpergi kat kedai bapok xpa la rezeki dia yang tak leh blah chu pnggil dia kakak ooooo panggil abang sentap 44 hari plak lepak kejap tiket kul 3 lambat lagi, sempat la meraban kat sana kejap,yang tak leh blah time nak balik ada plak pakcik tua gatal tak sedar kubur dah kata mari rumah kata pergi ada hati nak mengedik lagi errrr meluat gila aku tengok muka jangan cakap arr sehudusss yang mungkin aku buat..tapi still takut gak kang dia buat apa2 kang hammbikkk  kau apa pun tak boleh…


~~buat aku angin ja~


dah naik bas aku ingat semua nya dah selesai bajet sampai lam kul 7 cam tu tapi dapat plak pakcik bas yang berhemah gila bawak bas slow macam siput dah la tu dia sembang fon xhenti2 sampai sungai petani tak abis2 lagi, bercakap "6jam" kut, dah lebih 20ribu patah perkataan agak kalau perempuan bercakap dia xabis cakap “hangit” kalau usup selalu cakap “kita bako je” dia xbako pun dah hangit dah,dia yang hangit dia tahu dah la buka lgu tah apa2 pas tu duk menyanyi dia sedar ke tak yang suara dia tu lebih aman kalau xdi keluarkan..aku sampai terfikir dia tu pelarian dari wad gila lah apa lah..dalam hati berdoa la jugak mintak2 la bukan walau pun aku just cakap ja mana tau betul2 ka kan..selalu aku naik bas tido kali ni aku ngn ana tak tidur sampai la ke sungai petani ana penang je la..

ye Alhamdulillah aku sampai pun ke tempat yang nak dituju,tapi time tunggu abah datang ambik pun boleh pulak aku tersilap kereta aku ingat abah rupanya tokwan mana la kat dalam tu takut punya pasal kereta abah pun aku tak cam coz ada mamat kat bas stand tu duduk dekat sngat ngn aku pas tu usya2 memang panas ja la kalau aku tunggu lagi baik aku cabut kan…


pasal tarikh sebenar nya saja la nak bagi tau perjalanan aku dari Pahang ke sungai petani 3 hari kut pergi London pun tak macam tu tapi nice la ada jugak pengalaman yang nak di ceritakan nanti bila dah abis belajar pengalaman cam ni la yang akan buat aku ketawa kan walau pun time tu pahit tapi suatu hari nanti akan jadi paling manis ye dakk sooo dah habis cerita aku daripada plan yang simple dah menjadi plak z++ apa-apa pun masa aku update blog ni report aku dah pun  siap dibaiki dan aku dah pun "post" >< Alhamdulillah harap aku akan lulus dengan cemerlang wish me luck guysssss :D!!













Monday, April 15, 2013

hang out with staf Felcra

asalammualaikum
nak kata lama tak update xde la sangat ye dak tak de benda yang best untuk di kongsikan..kali ni aku update nak kata best like awesome tu xde la sangat  but pretty good  la kan daripada tak de pape tu "ape kejadah nye aku cuba sampaikan pun aku tak tahu yang paling penting aku nak tekan kan kat sini aku dah nak tamat Li uhuuuuuuu "background musik"..

tak sabar rasanya nak tamatkan Li,perasaan teruja tu tak bermakna aku tak suka li kat sini aku suka sangat-sangat mesti bila dah abis ni nanti aku rindukan suasana kat sini tambahan lagi bermacam macam "peel" ada kat sini seriously aku tak akan lupakan..

ni baru nak masuk pasal tajuk kat atas tu murkadimah bukan main hohoho, let we start bergembang cuti minggu ke 17 aku ngn yat tak balik so kebetulan plak en wan ajak keluar masa mula-mula malas nak kuar tapi difikirkan balik kami tak buat apa so join je la, ye dak

janji kul 3 tapi sampai awal mau xkelapkabut kami di buatnya dah la nak siap lambat sebelum tu sempat agy beradu, tu yang jadi lambatnye tu hohoh plan nak g tengok wayang herrrtu yang tu aku lemah tu coz aku ni bukan nya jenis layan wayang ingat nak merayap ja "dua jam" tu, biar depa ja yang masuk bila aku survey cari tempat boling nak lepak tp xdak la plak, game place dia pun agak kureng nampak padat takut nak masuk so follow diorang je la tiket pun free right jangan nak banyak songeh sangat la kan...

 tiket kul 4.30 so ada lebih kurang sejam untuk merayau tu!! "kalau perpuan la" tapi kalau lelaki zzzzzz melepak satu tempat ja bila cukup sejam gerak.aku mati2 ingat depa nak main game patung ni sudah nya tengok ja hampehhh....




kalau nak main cakap bro..

  

~~en wan,en faris and en amar~

en wan ketua unit MIS emm kira ada kena mengena ngan teknology la yang lagi dua tu aku tak kenal sangat diaorang bawah felca niaga so just tahu gitu2 ja "oh dia tu" amar tak bnyak cakap asik dengan fon 24 hour en faris tu boleh la agak peramah en wan jangan tanya la kita ornga dah selalu dengan dia so dia biasa..



abis je tengok wayang cerita dia boleh la,amar kena balik coz ada next date kut huhuhu jangan sibuk hal rumah tangga orang,ingat nak balik dah pas hantar amar tu sambung agy katanya nak jalan-jalan je tapi pergi main boling perr memang "makanan aku" errr sejak bila boling jadi makanan aku errrr forget about that.. tapi enjoy gila time walaupun kita tak kenal sangat hang out sekali ok la santai ja..tapi ada time yang senyap sunyi semua fokus on enset masing2 aku yang tak main enset ni dah tak tentu arah akhirnya aku pun ambik enset belek la apa apa yang patut "memang xdak kerja"...



kali ni memang tak banyak gambar coz diorang ni macam tak suka bergambar so aku ambik la curi2 hoho nasib la yo... > < ni pun sebab tunggu dua orang lelaki tu g tandas sempat la snap2 kejap huhu


koleksi ni gambar curi

 nampak kat papa si yat ni mati la ,
jangan salah angap ye
 en papa yat






  jap nak mention aku menang kut game ni huhuhu >_< bangga la kejap..but i don't thing for the next time..huhuh so bersyukur xda yang kesekian kali for the information en wan tak main dia jadi penyorak yang setia i hope so zzzzzzzz....pas main boling pergi makan dan balik #day is complated










~~without checking typing~~post

Monday, March 11, 2013

phobia



ASALAMMUALAIKUM


Phobia dengan titik yang berulang-ulang pelik bagi orang yang tak phobia tapi tak bagi aku,aku tak tahu apa motif aku fobia susah nak terangkan tapi yang pasti kalau aku tengok automatic aku rasa seram sejuk tangan dan kaki rasa ngilu macam benda tu ada kat aku sampai satu tahap aku boleh menangis kalau ingat benda titik2 tu..
Contoh sarang tebuan kalau sekali pandang is ok,kalau tengok lama2 eeeeee jangan buat pasai la noh…

Rupanya selain aku ada lagi orang yang kat luar sana menghadapi masalah yang sama mula-mula aku ingat tu sebab aku geli ka apa,sebab orang lain yang tengok selamber je aku yang lebih-lebih.memang arr dulu dalam hati kata aaa mengada arr benda tu pun nak takut…herrr banyak la kau punya mengada ni menyebab kan fikiran,aku pun tak tahu kenapa aku kena fakir macam-macam pasai benda tu kalau dia bergerak lagi la menyiksakan..

Aku Nak jugak tahu tentang phobia pada benda alah ni lebih lajut tapi susah sikit untuk aku cari maklumat kalau maklumat-maklumat  yang ada  berserta dengan gambar…memang masalah la kan tapi kalau  kita nak banyak cara yang kita boleh gunakan..Betul tak?? memang tak betul bagi orang-orang yang malas macam aku... :P 
#so penutup dia tak tahu sampai sudah ~~maju lah sukan untuk negara adiioosss


cita-cita dulu kini dan dot dot dot

Asalammualaikum.

Kalau cakap tentang cita-cita aku percaya semua orang ada cita-ciat ye dak,yang tak da tu mungkin atas sebab-sebab tertentu ja,tapi mesti ada punya lah tak sekarang masa dulu kan

Cita-cita aku emm kita cita pasai dulu masa kecik-kecik nak jadi polis sebab nya best tengok gerak khas coz tengok perempuan boleh berlawan tak takut ngan orang jahat serious gempak gila,tapi bila besar dah malas jadi polis coz xberapa tinggi dan cerita lam tv  tu tipu jaa yeekkk menyampah..dah besarkan.



~~gempak tak~~

Dah besar sikit aku nak jadi lowyer huhu sebabnya aku suka berbahas,aku nak selesaikan kes2 yang mencabar,dan aku nak beranikan diri berdepan dengan orang ramai tegakkan keadilan uhuuu “kuasa kebenaran” (cikgu papa), tapi bila fakir balik aku malas baca errrr nak seribu daya kalau xnak seribu dalih,sejuta pun aku bagi,lalala


~~should i be like this~~

Bila dah abis spm apa yang aku fakir??kejar cita-cita atau berjuang untuk hidup…#wow ayat err lantak la kan..sekarang susah nak dapat kerja aku mula terfikir aku nak jadi apa lepas ni,ting tong kuar satu lampu why not aku jadi seorang guru,keja dia senang mengajar pastu bila cuti sekolah kita pun cuti sebenarnya keja seorang guru bukan la semudah yang aku bayang kan ini bukan bermaksud aku dah pun jadi seorang guru sekarang,ni base on apa yang aku dengar aku lihat dan aku baca,..


kang aku kat depan bajet mengajar




diaorang baik punya tidur


So angan-angan nak jadi guru dah pun hilang emmmm kesiaannn,kini aku telah lanjutkan pelajaran ke IPT politeknik dalam jurusan technology maklumat (rangkaian) “yang semua orang tahu dan yang semua orang perlukan”, dunia tanpa sempadan semua memerlukan technology kan so ramai la graduate2 jurusan yang sama dengan aku.masa aku sem tiga aku terfakir kemana aku selepas habis belajar,aku nak kerja dalam office lah best sebab masuk kul 8 balik kul 5,pastu kerja mengadap laptop, duduk lak dalam air-con sejuk haa sapa yang tak nak kan kerja senang……..


best la sangat

Emmm senang la sangat bila sem 4 time aku LI angan-angan aku jadi kenyataan aku dapat kerja dalam office,aku dapat duduk lam bilik yang ada air-con bapak sejuknya,
Dan aku asik mengadap laptop sampai nak sakit otak ni…herr tengok staf2 lai pun bila masuk perjabat ja mengadap computer tiap-tiap hari buat benda yang sama dan aku dah hentikan angan-angan aku untuk kerja dalam perjabat..



Jadi kesimpulannya aku dah pun tak ada cita-cita yang aku ada Cuma harapan agak aku berjaya dapat diploma , kalau ada rezeki sampai ke PHD insyaallah kalau diizinkan dan dapat kerja yang elok untuk aku tak kira lah dimana sekalipun..sadis kan



#Kalau bab nak merapu memang serah kat ak..

dalam apa sekali pun kita kena ingat jika kita ka sesuatu kita kena berusaha untuk dapatkan nya jangan mudah putus asa macam aku haha tak ada benda yang senang dalam dunia ni….

Saturday, March 2, 2013

A*N*G*A*U




asalammualaikum

 

... penyakit angau ni atau dengan kata lain gila bayang uuuu!!!that is simple bakar laptop delete akaun fb lari ke london beli laptop baru buat fb baru...huhu ok memang tak dak dalam topic by the way penyakit selalu jadi bila orang mengalami perkara-perkara kat bawah ni,



" PLEASE STOP DOING THIS"
o    Baca SMS, chatting zaman dulu-dulu berulang-ulang kali sebelum tidur
o    Dengar lagu yang kononnya lagu tema anda berdua sampai muak sehingga terpaksa tukar lagu tema lain
o    Setiap kali buka Facebook, 'stalk page' si dia dahulu sebelum periksa 'notification',follow twitter,blog,instagram,myspace,kawanlah and so on
o    Bawa bersama gambar bersaiz passport dia di dalam beg duit, dan gambar yang bersaiz besar ditampal penuh ruang bilik..
o    Tukar ringtone telefon kepada bunyi yang memanggil-manggil nama si dia, anda boleh record sendiri suara sadis rindu anda
o    Kat dashboard kereta ada letak gambar dia macam lesen pemandu teksi yang wajib papar tu
o    Ada hari wajib pakai t-shirt yang 'printed' muka gedabak dia (agak-agak la bro)
o    Di skrin komputer, wallpaper adalah gambar si dia
o    Screensaver pula adalah slides show semua tentang dia
o    Wallpaper bilik pom boleh letak muka si dia dari berbagai posisi
o    Loceng rumah pom berbunyi gelak ketawa si dia
o    Set cadar sengaja ditempah bersulamkan nama si dia
     Rasa-rasanya lah ada tak buat cam tu??kalau ada renti kan lah hahah geng2 forever alone ni :P ooo maafkan saya..ubat untuk orang yang macam ni memang tak ada 

    Saranan aku la kan, Kalau betul lah dah  suka bebenor kat SIDIA tu,
    Bagi tahu dia dulu ,terus teranga je, sebelum timbulnya istilah “ syok sendiri” or angau
    Sampai kita boleh buat andaian bukan-bukan.bahaya tu guy…The worst thing could happen is you are rejected  hopefully you understand that..

    Tapi cara nak terima penolakan jangan la sampai orang terjun bangunan..kang satu masalah plak timbul kalau mati terus xpa la menjawap la kau sorang kat sana nanti tapi kalau patah sana sini adehh pening plak orang yang nak menjaga tu…lagi satu jangan sampai jadi gila ye kang bertanbah plak penghuni di tanjung rambutan tu tak pasal2 kerajaan kena tambah dana untk besar kan hospital tu huhuhu gurau je :D

    Be wise all..

    Yang penting pandai Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Perasaan

    Salam Satu Aqidah renung-renungkan dan selamat beramat