Thursday, February 21, 2013

she will get married..

asalammualaikum...
 
tanggal 15.3.2013 aku dikejutkan dengan satu berita yang agak mengerunkan errr gerun ka??? alahh yang penting berita tu buat aku terkesima sebentar,pada mula nya aku anggap itu hanya sekadar gurauwan orang yang tidak berapa nak betul macam adik aku tu, setelah disiasat, mendengar penjelasan selanjutnya dsri keterangan saksi aku terpaksa percaya dan akur dengan berita tu...
 
haiii terasa baru ja semalam dia tamat sekolah menengah,tup tup hari ini dah kata nak kawin keputusan SPM pun belum kuar lagi..tapi bila fikir balik lawak gila macam tak percaya adik aku dah nak kawin..aku ni yang beria-ria isi upu untuk dia,hahah dia eemmm hampehhhh...
 
reaksi mama ngn abah : masa dengar dia bagi tahu dia nak kawin ingat dia lawak ja memang kena bebel la, tapi bila kata dia serious tergelak besar depa..mama kata kalau dia nak kawin biarkan je sebab tu kan pilihan dia hari sabtu ni 23/2/2013 mama N abah dan++ nak jumpa keluarga lelaki tu..errr aku xleh bayangkan cam na...
 
 
uhuuuuuu weding time :P
 
 
aku rasa terlalu cepat waktu berlalu kalau dulu kita orang selalu bergaduh menyakat antara satu sama lain tapi lepas ni mungkin semua tu akan berubah, dan yang penting dah tak boleh nak kongsi bilik lagi hahaha..mama pun dah tak perlu nak beli barang yang sama untuk kami lagi dah, macam kembar dah semua nak sama "mana boleh aku dapat dia tak dapat" :p ..yang paling tak best kat rumah dah tinggal 3orng,aku adam ngn amy huh...
 
 
 
mesti jarang kita hang out cam ni lagi :(
 
 
well xpayah cita banyak-banyak t kita tengok la apa keputusan dia hahahah...
 
 
 
 
~~hidup ini akan senantiasa berubah bila tiba saatnya, kita hanya perlu siapkan diri mental dan fizikal untuk terima apa jua yang bakal kita tempuhi~~

Monday, February 4, 2013

sem 4

assalammualaikum..

hye guy i'm here,uhuuu long time no see >_< hahh bajet ramai owng  baca well it's ok sekali sekala nak masuk bakul angkat sendiri  errr but actually selalu buat cam tu, what ever  sekarang aku dah sem 4 tengah praktikal oooo ingat nak update awal2 sem dulu tp disebab kan sibuk ngn kerja uhhuuu bajet-bejet padahal duduk saja ja mengadap laptop online xhenti-henti tu la kerja aku tiap2 hari tapi untuk first month ja la pas tu ada jugak kerja nya..kena faham ayat "ada jugak".



herr sem ni ada perkara yang best dan ada jugak perkara yang menjengkelkan biasa la tu mana ada kehidupan yang mendata ja macam draf jugak kadang-kadang naik kadang turun.lupa kan pasal tu praktikal kat sni best staf-staf semua "baik" errr baik sangat-sangat samapai aku plak yang segan dah macam ana emas dah duduk kat sini diorang terlalu ambik berat alhamdulillah sebab ada jugak orang yang perihatin kat kami ni tapi aku ni jenis takut karang asik makan budi je tak terbalas kami.orang lain xtahu la kan..

kat pejabat orang bagi makan kat rumah pun ada orang bagi makan murah rezeki kami kan.bab makan memang xyah susah nk fikir walaupun xdapat alaun it's ok ni pun dah memadai rasanya dah lebih mencukupi,apa yang lebih penting  badan aku naik kut herrr bapakk arrr kang xmakan kata sombong plak kan emmm 

hampir terlupa pulak, aku praktikal dekat FELCRA berhad bukan aku sorang ja kat sini aku dengan MIRA dan YAT


first month kami duduk sekali plan nya bulan seterusnya nak pindah rumah sebab rumah tu satu bilik kena kongsi 3 orang,aku ni jenis pemalu sikit kalau tuan rumah tu balik  ak memang xkuar bilik, kalau bleh nk tukar la kan  dah elok2 set plan bagai datang pulak abahku melawat anak nya yang tercinta ni adeh mati la ku dia bagi satu "ceramah" kat aku huh padan muka aku dia cakap" dulu abah duduk bilik lagi kecik dari bilik tu" dia cakap kami ni kira ok la sebab boleh guna ruang tamu bagai" errr 


balik umah plak abah aku mesti cerita punya la kat isterinya yang disayangi "mama" aku la tu sekali dia cakap xpa nanti mak p tengok rumah tu adoiii awal2 bagi ja aku pindah lepas tu dia guna kuasa VETO dy xdapet la den nak pindah duk la ku kat situ sorang2..mama susah sikit sekali dy kata tidak ya tidak sampai bila2 pun merayu pun dah xdak guna emmm...last sekali mira ja pindah..aku duduk ngn yat ak xtau apa masalah dia xmau pindah errr,dia plak satu hal aduiii malas aku nak fikir xtahu la nk hadapi kehidupan untuk beberapa bulan dengan orang cam ni..mira ok la dah terlepas dari dia adoiii uik xbaik gila aku ni yat sebenarnya ok ja aku kut yang cam errrr skit kan...


uhuuu bnyak gila aku tulis mesti ada typo ni aaa malas arr nak cek2 bagai ye x ye pun aku je yang nak baca ye dakk...

fake a frown, your hurt ather. 
fake a smile your hurt yourself.