Monday, March 11, 2013

phobia



ASALAMMUALAIKUM


Phobia dengan titik yang berulang-ulang pelik bagi orang yang tak phobia tapi tak bagi aku,aku tak tahu apa motif aku fobia susah nak terangkan tapi yang pasti kalau aku tengok automatic aku rasa seram sejuk tangan dan kaki rasa ngilu macam benda tu ada kat aku sampai satu tahap aku boleh menangis kalau ingat benda titik2 tu..
Contoh sarang tebuan kalau sekali pandang is ok,kalau tengok lama2 eeeeee jangan buat pasai la noh…

Rupanya selain aku ada lagi orang yang kat luar sana menghadapi masalah yang sama mula-mula aku ingat tu sebab aku geli ka apa,sebab orang lain yang tengok selamber je aku yang lebih-lebih.memang arr dulu dalam hati kata aaa mengada arr benda tu pun nak takut…herrr banyak la kau punya mengada ni menyebab kan fikiran,aku pun tak tahu kenapa aku kena fakir macam-macam pasai benda tu kalau dia bergerak lagi la menyiksakan..

Aku Nak jugak tahu tentang phobia pada benda alah ni lebih lajut tapi susah sikit untuk aku cari maklumat kalau maklumat-maklumat  yang ada  berserta dengan gambar…memang masalah la kan tapi kalau  kita nak banyak cara yang kita boleh gunakan..Betul tak?? memang tak betul bagi orang-orang yang malas macam aku... :P 
#so penutup dia tak tahu sampai sudah ~~maju lah sukan untuk negara adiioosss


cita-cita dulu kini dan dot dot dot

Asalammualaikum.

Kalau cakap tentang cita-cita aku percaya semua orang ada cita-ciat ye dak,yang tak da tu mungkin atas sebab-sebab tertentu ja,tapi mesti ada punya lah tak sekarang masa dulu kan

Cita-cita aku emm kita cita pasai dulu masa kecik-kecik nak jadi polis sebab nya best tengok gerak khas coz tengok perempuan boleh berlawan tak takut ngan orang jahat serious gempak gila,tapi bila besar dah malas jadi polis coz xberapa tinggi dan cerita lam tv  tu tipu jaa yeekkk menyampah..dah besarkan.



~~gempak tak~~

Dah besar sikit aku nak jadi lowyer huhu sebabnya aku suka berbahas,aku nak selesaikan kes2 yang mencabar,dan aku nak beranikan diri berdepan dengan orang ramai tegakkan keadilan uhuuu “kuasa kebenaran” (cikgu papa), tapi bila fakir balik aku malas baca errrr nak seribu daya kalau xnak seribu dalih,sejuta pun aku bagi,lalala


~~should i be like this~~

Bila dah abis spm apa yang aku fakir??kejar cita-cita atau berjuang untuk hidup…#wow ayat err lantak la kan..sekarang susah nak dapat kerja aku mula terfikir aku nak jadi apa lepas ni,ting tong kuar satu lampu why not aku jadi seorang guru,keja dia senang mengajar pastu bila cuti sekolah kita pun cuti sebenarnya keja seorang guru bukan la semudah yang aku bayang kan ini bukan bermaksud aku dah pun jadi seorang guru sekarang,ni base on apa yang aku dengar aku lihat dan aku baca,..


kang aku kat depan bajet mengajar




diaorang baik punya tidur


So angan-angan nak jadi guru dah pun hilang emmmm kesiaannn,kini aku telah lanjutkan pelajaran ke IPT politeknik dalam jurusan technology maklumat (rangkaian) “yang semua orang tahu dan yang semua orang perlukan”, dunia tanpa sempadan semua memerlukan technology kan so ramai la graduate2 jurusan yang sama dengan aku.masa aku sem tiga aku terfakir kemana aku selepas habis belajar,aku nak kerja dalam office lah best sebab masuk kul 8 balik kul 5,pastu kerja mengadap laptop, duduk lak dalam air-con sejuk haa sapa yang tak nak kan kerja senang……..


best la sangat

Emmm senang la sangat bila sem 4 time aku LI angan-angan aku jadi kenyataan aku dapat kerja dalam office,aku dapat duduk lam bilik yang ada air-con bapak sejuknya,
Dan aku asik mengadap laptop sampai nak sakit otak ni…herr tengok staf2 lai pun bila masuk perjabat ja mengadap computer tiap-tiap hari buat benda yang sama dan aku dah hentikan angan-angan aku untuk kerja dalam perjabat..



Jadi kesimpulannya aku dah pun tak ada cita-cita yang aku ada Cuma harapan agak aku berjaya dapat diploma , kalau ada rezeki sampai ke PHD insyaallah kalau diizinkan dan dapat kerja yang elok untuk aku tak kira lah dimana sekalipun..sadis kan



#Kalau bab nak merapu memang serah kat ak..

dalam apa sekali pun kita kena ingat jika kita ka sesuatu kita kena berusaha untuk dapatkan nya jangan mudah putus asa macam aku haha tak ada benda yang senang dalam dunia ni….

Saturday, March 2, 2013

A*N*G*A*U




asalammualaikum

 

... penyakit angau ni atau dengan kata lain gila bayang uuuu!!!that is simple bakar laptop delete akaun fb lari ke london beli laptop baru buat fb baru...huhu ok memang tak dak dalam topic by the way penyakit selalu jadi bila orang mengalami perkara-perkara kat bawah ni,



" PLEASE STOP DOING THIS"
o    Baca SMS, chatting zaman dulu-dulu berulang-ulang kali sebelum tidur
o    Dengar lagu yang kononnya lagu tema anda berdua sampai muak sehingga terpaksa tukar lagu tema lain
o    Setiap kali buka Facebook, 'stalk page' si dia dahulu sebelum periksa 'notification',follow twitter,blog,instagram,myspace,kawanlah and so on
o    Bawa bersama gambar bersaiz passport dia di dalam beg duit, dan gambar yang bersaiz besar ditampal penuh ruang bilik..
o    Tukar ringtone telefon kepada bunyi yang memanggil-manggil nama si dia, anda boleh record sendiri suara sadis rindu anda
o    Kat dashboard kereta ada letak gambar dia macam lesen pemandu teksi yang wajib papar tu
o    Ada hari wajib pakai t-shirt yang 'printed' muka gedabak dia (agak-agak la bro)
o    Di skrin komputer, wallpaper adalah gambar si dia
o    Screensaver pula adalah slides show semua tentang dia
o    Wallpaper bilik pom boleh letak muka si dia dari berbagai posisi
o    Loceng rumah pom berbunyi gelak ketawa si dia
o    Set cadar sengaja ditempah bersulamkan nama si dia
     Rasa-rasanya lah ada tak buat cam tu??kalau ada renti kan lah hahah geng2 forever alone ni :P ooo maafkan saya..ubat untuk orang yang macam ni memang tak ada 

    Saranan aku la kan, Kalau betul lah dah  suka bebenor kat SIDIA tu,
    Bagi tahu dia dulu ,terus teranga je, sebelum timbulnya istilah “ syok sendiri” or angau
    Sampai kita boleh buat andaian bukan-bukan.bahaya tu guy…The worst thing could happen is you are rejected  hopefully you understand that..

    Tapi cara nak terima penolakan jangan la sampai orang terjun bangunan..kang satu masalah plak timbul kalau mati terus xpa la menjawap la kau sorang kat sana nanti tapi kalau patah sana sini adehh pening plak orang yang nak menjaga tu…lagi satu jangan sampai jadi gila ye kang bertanbah plak penghuni di tanjung rambutan tu tak pasal2 kerajaan kena tambah dana untk besar kan hospital tu huhuhu gurau je :D

    Be wise all..

    Yang penting pandai Jaga Diri, Jaga Iman, Jaga Perasaan

    Salam Satu Aqidah renung-renungkan dan selamat beramat